изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:34 EEST
Разпознаха удавника по татуировките    
Ред и сигурност Едната е на дясното рамо - кръгла, във форма на слънце, а другата - на глезена. Две характерни татуировки издали самоличността на извадения от морето край първа буна във Варна труп, научи БЛИЦ. От прокуратурата потвърдиха, че имат предположение чие е тялото на убития мъж, но отказаха подробности, тъй като не било в интерес на разследването.


„Не можем засега да кажем категорично кое е лицето, тъй като не сме напълно сигурни и не искаме да стане грешка. Категорично е обаче, че става въпрос за убийство", обясни за БЛИЦ окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той отказа да коментира дали мъжът е криминално проявен.
 
Криминалистите обаче вече са установили самоличността на мъжа. Той е бил обявен за издирване от близките му през май. Още след като тялото било извадено от водата от служители на „Гражданска защита” и предадено на „Съдебна медицина”, се видяло, че мъртвият мъж има две характерни татуировки.

Едната била на дясното рамо – кръгла, във формата на слънце, а другата  - на глезена. Разследващите прегледали масивите на МВР с изчезнали и обявени за издирване хора и установили, че намереният труп отговаря на описанието на един от мъжете.

За него се знае, че е бил криминално проявен през 80-те години на миналия век, но след това е нямал регистрации в полицията. По непотвърдена информация разследващите вече имат и насоки за това кой може да стои зад убийството.

Мъжът е бил с намотано 7- 8 пъти въже около краката. Имало и верига, за която са били закачени тежести – две метални топки, които е трябвало да потопят тялото.

Според патоанатома  д-р Вилиам Доков от Съдебна медицина към УМБАЛ "Света Марина", който извършил аутопсията, той е починал от тежка черепно-мозъчна травма.

Тялото е било в напреднал степен на разложение и е престояло във водата около месец-два. При аутопсията станало ясно, че в синусите на мъжа няма вода, от което патоанатомите заключават, че той е бил мъртъв, когато е хвърлен във водата. 

Тялото е забелязано около 17,30 часа вчера от капитан на моторна лодка, на около 1800 метра от брега в района на трета буна. Било силно подуто. Мъжът е на видима възраст 40 – 50 години, с къса кестенява коса, леко прошарена, облечен с тъмни дънки, плетена фланела с дълъг ръкав и елек.

Започнало е разследване срещу неизвестен извършител за убийство.

Орлин Филиповски, БЛИЦ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разпознаха удавника по татуировките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди