изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:25 EEST
СЛУЧАЯТ НА БАЛЧИШКИЯ РИБАР СТИГНА ДО РУМЪНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ    
НовиниРумънският президент Траян Бъсеску се е ангажирал да провери случая със задържания от румънските власти български рибарски кораб, съобщи „Меритайм.бг” като се позовава на информация на народният представител и Областен координатор на ГЕРБ във Варна Павел Димитров след разговор с премиера Бойко Борисов пред радио „Фокус”.


Бойко Борисов е бил помолен за съдействие по случая със задържания от румънските власти български кораб на среща с рибари от сдружение „Черноморски изгрев”, която се е провела по инициатива на Павел Димитров в края на миналата седмица. Тогава премиерът е дал обещание за съдействие по казуса, защото в румънската страна се води наказателно дело срещу капитана на кораба.
В момента рибарите не могат да ловят калкан, защото румънската държава не признава европейското законодателство, според което общите води са след 12 миля. Павел Димитров допълни, че Бойко Борисов се е срещнал с румънския президент по време на посещението си в Брюксел. Премиерът е повдигнал въпроса и за задържания от румънските власти български рибарски кораб. От своя страна Траян Бъсеску е поел ангажимент да извърши проверка и да съдейства за разрешаване на казуса.
 


Сходни връзки

СЛУЧАЯТ НА БАЛЧИШКИЯ РИБАР СТИГНА ДО РУМЪНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди