изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:20 EEST
АЛБЕНА ГАРАНТИРА КАЧЕСТВО И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ    
НовиниРазнообразие по блок масите в ресторантите на комплекса

С всяка изминала година мерките за контрол върху  постъпващите суровини и продукти на територията на комплекса, стават все по-стриктни, съобщават от „Албена” АД. От дружеството уверяват, че се грижат за високото качество и съхранение на всички продукти, които гостите консумират по време на своята ваканция в курорта.
Актуалната  тема за качеството на предлаганата храна по курортите на българското Черноморие е водеща за Албена всеки сезон. От дружеството обясняват, че пътят на храната в курортния комплекс Албена започва още от избора на доставчици. Четиричленна комисия разглежда потенциалните за сезона снабдители. Всички документи за качество, удостоверения и сертификати трябва да бъдат предварително представени. От страната на Албена АД се подготвя и предоставя Инструкция – изисквания към доставчици на храни, плодове и зеленчуци. В шест основни точки са упоменати задължителните  ISO 9001: 2008; HACCP;  регистрация по ЗЗХ; търговски документ; сертификат за качество; изисквания за опаковката и състоянието на стоките; произход на плодовете и зеленчуците - клас, сорт и търговски вид, според специфичните изисквания на пазара.
Четиричленна комисия отстрана на „Албена” АД попълва въпросници с оценка на доставчиците и по точкова система се оценяват всички гореизброени изисквания. Създава се списък на одобрените доставчици.
Изключително строг е контролът по обекти. Всички продукти в момента на доставянето им трябва да бъдат придружени с набор от задължителни документи. Специално назначен за дейността е и проверяващият, който е отговорен за всичко, което влиза в кухнята на обекта. Спазват се добрите производствени и хигиенни практики- HACCP системи (анализ на опасностите и контрол на критичните точки). Всеки ден във всеки обект се води чек-лист и отговорниците попълват какви наличностите, какво се готви и следят за изискванията за топла и охладена линия, съответно - 63 градуса при готвените ястия и 4 градуса при салати и прочее.  
Важна роля за снабдяването на Албена са продуктите собствено производство. Дъщерната фирма „Еко Агро” задоволява нуждите на комплекса от някои видове плодове  като череши, ябълки, круши, а също така и зеленчуци-  корнишони, пипер и др.
За поддържане HACCP системите  и добрите производствени практики, Албена АД прилага мониторингови програми - микробиологично изследване на проби от повърхности и проби от храни съгласно изискванията на регл. 2073 (2005г.) и регл. 1441 (2007г.)
След като всички изисквания са изпълнени, а отговорните за качеството на храната са потвърдили, главните готвачи в ресторантите на курорта осигуряват на гостите  разнообразно и здравословно меню.  Всички избрали почивка на база Ол Инклузив и Ултра Ол инклузив, както и тези, които ползват само закуска и вечеря, имат възможността да се насладят на богат асортимент от различни типове ястия с разнообразни продукти. Има специални детски бюфети, съобразени с нуждите и на най- малките гости. Предлагат се вегетариански ястия, изобилстват пресните плодове и зеленчуци. 

От „Албена” АД гарантират на гостите си, че храната която получават е първокласна, приготвена еднократно и не крие опасности за здравето на летуващите.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ГАРАНТИРА КАЧЕСТВО И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди