изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:47 EEST
ЗАПОЧВАТ МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА    
НовиниВ заведение в Кранево регистрирали трудов договор три минути след като влезли служителите на ОИТ


Масирани проверки в сезонните заведения започва на 4 юли Инспекцията по труда, съвместно с Националната агенция по приходите и, в някои случаи, с участие на полицията. Ще бъдат командировани служители на ОИТ от вътрешността на страната. Това съобщи пред журналисти вчера шефът на дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич инж. Младен Мартинов. Предвидено е да се правят проверки извън работното време на Инспекцията, дори и през нощта. В някои случаи инспекторите ще влязат няколко пъти в даден обект в рамките на един работен ден. Целта е да се провери дали има хора, които са назначени на 4 часа, а работят по 8 дори по 12-13 часа, заяви инж. Мартинов. Ще се проверява и за това дали има служители, които работят без трудови договори. Директорът на ДОИТ съобщи за случай, в който в заведение в с. Кранево миналата седмица два трудови договора са били регистрирани три минути след влизане на инспекторите. Проверката е започнала в 13.48 ч., а данните в регистрите на НАП показали, че договорът е регистриран онлайн в 13.51 часа. Заведението се намира на плажа в Кранево, съставени са актове на собственика. В тази връзка инж. Мартинов посочи, че по време на проверките чрез мобилен Интернет на място ще се проверява дали договорите са регистрирани в НАП.
От началото на годината в ОИТ са постъпили 154 искания за издаване на разрешения за работа на непълнолетни. Издадени са 152 такива, като в два от случаите е даден отказ, тъй като предлаганата работа не е отговаряла на изискванията и е имало увеличен риск, посочи инж. Мартинов. Като цяло в последните години се наблюдава рязък спад при исканията за подобни разрешения за работа на непълнолетни. През 2007 г. те са били повече от 900. Според инж. Мартинов, причините са комплексни. Една от тях, например, е миграцията към близки курорти, намиращи се в съседни на Добрич области.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди