изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:23 EEST
Журналистка ще съди Строс-Кан за изнасилване    
По света Френската журналистка и писателка Тристан Банон, която твърди, че е била жертва на сексуално посегателство от Доминик Строс-Кан, ще внесе жалба за опит за изнасилване срещу бившия шеф на МВФ.  Това съобщи адвокатът на Банон - Давид Куби, цитиран от Франс прес, на която се позова БТА. "Клиентката ми Тристан Банон внася жалба за опит за изнасилване срещу Доминик Строс-Кан. Ще изпратя документите за внесената жалба на прокуратурата на 5 юли, и те ще бъдат получени в сряда сутринта", заяви адвокатът в интервю за сайта на седмичника "Експрес".  По думите на адвоката през 2002 г. Строс-Кан издърпал сутиена на клиентката му и се опитал да разкопчае джинсите й по време на интервю.

Банон, сега на 31 години, разказа през февруари 2007 г. по телевизията, че станала обект на сексуална агресия от Строс-Кан пет години преди това, но името му в телевизионното предаване бе заглушено. Тогава Банон не подала жалба, защото била разубедена от своята майка.

Френският финансист и бивш директор на МВФ, Доминик Строс-Кан, е поискал от френските си адвокати да задействат съдебна процедура за лъжливо обвинение.
Адвокатите на Строс-Кан обявиха, че техният клиент е узнал за намерението на Банон да подаде жалба срещу него, обвинявайки го за действия, които той определя като „въображаеми”. В тази връзка Строс-Кан е поръчал на адвокатите си да изготвят жалба за лъжливо обвинение.

В петък прокурори заявиха пред съдията по делото срещу Строс-Кан, че са открили сериозни проблеми с надеждността на показанията на хотелската камериерка, която го обвини в опит за изнасилване. Впоследствие съдията отмени домашния арест на бившия шеф на МВФ и му позволи да пътува в Съединените щати, но не и да напуска страната.
 Обвинителката на Строс-Кан може да бъде съдена за лъжесвителстване или депортирана от САЩ заради лъжливи показания.

Финансистът беше арестуван през месец май по обвинения в сексуално насилие над 32-годишна емигрантка- камериерка от Западна Африка.
По-късно той беше освободен срещу 1 млн. долара гаранция.
 Строс-Кан обаче беше държан под домашен арест в луксозна къща, охранявана от въоръжени бодигардове и поставена под 24-часово видеонаблюдение.

 


Сходни връзки

Журналистка ще съди Строс-Кан за изнасилване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.14 секунди