изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:02 EEST
ИЗБИРАТ "НАЙ-ДОБЪР СОМЕЛИЕР НА БЪЛГАРИЯ 2011"    
ТуризъмОт Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите съобщават, че асоциацията на сомелиерите организира национален конкурс за "Най-добър сомелиер на България 2011".

Надпреварата ще се състои на 20-21 юли в столицата, като победителят ще представи България на Европейското състезание през 2012 г., което се организира на всеки две години от Международната сомелиерска асоциация /ASI/. Конкурсът ще включва тест, "сляпа" дегустация на бели и червени вина и на високоалкохолни напитки, декантиране на отлежали вина и сервирането, предлагане на подходящи напитки към зададено от журито меню, сервиране на пури и други. Съставът на журито на състезанието се състои от енолози, сомелиери, специалисти в ресторантьорството, почетни гости от България и чужбина. Зрителите на конкурса ще могат отблизо да следят действията на сомелиерите на специален видео екран. Заявки за участие в конкурса се подават до 10 юли.
Българската асоциация на сомелиерите е член АSI. Над 2 000 души са преминали успешно базисното ниво в обучение по сомелиерство към асоциацията и 50 души в по-високото второ ниво. До настоящия момент родната асоциация на сомелиерите е провела пет национални, един Балкански и един Европейски конкурс за "Най-добър сомелиер". На Европейския конкурс, който се състоя през 2008 г. под егидата на президента Първанов, са присъствали състезатели, сомелиери и журналисти от над 46 държави. Националните шампиони по сомелиерство са представяли България по време на европейски и световни конкурси, организирани от 2000 г. до момента от страна на Международната сомелиерска асоциация.
 


Сходни връзки

ИЗБИРАТ "НАЙ-ДОБЪР СОМЕЛИЕР НА БЪЛГАРИЯ 2011" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди