изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:48 EEST
ПОХИТИТЕЛИ НА ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА    
Ред и сигурностПрисъдата срещу трима похитители на таксиметров шофьор от Добрич, влезе в сила, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд. 37-годишния Ивелин Ангелов от Добрич, 41-годишния Злати Петров от Крушари ще изтърпят наказание от 8 години лишаване от свобода при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип. Освен това Злати Петров  ще излежи неизтърпяната част от 11 месеца и 21 дни от предишна присъда. 26-годишния Антон Христов от Добрич влиза в затвора за 2 години. Той трябва да изтърпи и 4 месеца лишаване от свобода, наложено му със споразумение по дело на Районен съд – Добрич.


На 27 юни миналата година тримата решили да наемат такси под предлог да ги закара до с. Плачи дол и по пътя да ограбят шофьора. Към 22,30 – 22,45 ч. те се качили в кв. „Христо Ботев” в колата на пострадалия шофьор към таксиметрова фирма. Казали му да кара към центъра на града и по пътя Ивелин Ангелов опрял нож до гърлото му и го стиснал за лявото рамо. Злати Петров изскубнал радиостанцията на таксито. Ивелин Ангелов взел чантичката на водача, в която имало 81 лв. и мобилните телефони. Те минали през с. Плачи дол, а при с. Безводица вкарали шофьора в багажника на автомобила. След около 30 минути отново спрели, отворили багажника и предупредили пострадалия, че ако не създава проблеми ще остане жив. На 2 км от с. Батово двигателят на автомобила се повредил и той спрял. Ангелов изкъртил и взел портативния телевизор. Подсъдимите прибрали още радиостанцията и слънчеви очила. Ангелов и Петров вързали таксиметровия шофьор с кабел и със собствения му кожен колан седнал за дърво. Тримата тръгнали пеш към с. Батово.
Присъдата влиза в сила сред като Апелативен съд – Варна и Върховен касационен съд са потвърдили наложените от Окръжния съд присъди.
 


Сходни връзки

ПОХИТИТЕЛИ НА ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди