изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:48 EEST
МОСВ ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТ В ДОБРИЧ    
ЕкологияРаботна среща по проект "Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове – фаза І" се е провела вчера в областна администрация, като домакин е бил зам.-областният управител Тодор Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В срещата са участвали представители на общини, РИОСВ- Варна, както и изпълнителите му. Работната среща е в изпълнение на стартирането на теренните проучвания на територията на общините от областта. Изпълнител на проекта е  дирекция "Национална служба за защита природата" при МОСВ, а финансирането е по ОП "Околна среда 2007-2013 г." Ръководителят на проекта Николай Недялков, който е и началник отдел "Натура 2000" в МОСВ е направил презентация, в която е запознал участниците с мащабното проучване, което предстои на територията на областта. Резултатите от реализацията се очаква съществено да подпомогнат текущата дейност на администрацията на централно и на регионално ниво;  да бъде подобрено разбирането за значението на мрежата Натура 2000, като един от основните инструменти за осигуряване опазването на биологичното разнообразие. Изпълнението на проекта ще даде възможност управлението на мрежата да се основава на конкретна, надеждна и научна информация за видовете и местообитанията. Целта му е картиране и установяване на природозащитното състояние на природните местообитания и видове, както и определяне на рискови за дивите птици територии за изграждане на ветрогенератори, според европейските директиви. В рамките на срещата са били представени и изпълнителите - консорциум "Натура България", който ще осъществява картиране и определяне на природозащитното състояние на безгръбначни животни, риби, земноводни и влечуги, бозайници, прилепи, висши растения, мъхове и природни местообитания; обединение "Еконект", които ще осъществят определяне и минимизиране на рисковете за дивите птици, при проекти за изграждане на вятърни генератори.
В работната среща участие взе и държавен експерт инж. Росен Павлов от отдел "Регионално развитие и административен контрол" от администрацията в Добрич, който е подчертал важността на проекта при подготовката на областни и общински планове, ползата за изготвяне на пълноценни екологични оценки за инвестиционни намерения в резултат на базата данни и обединяването на цялата екологична експертиза в страната.
 


Сходни връзки

МОСВ ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди