изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:33 EEST
15 НОВИ ВЕТРОГЕНЕРАТОРА В ШАБЛЕНСКО    
ИкономикаОсем разрешителни за строеж на 15 ветрогенератора са били издадени от община Шабла за миналата година.

Това сочи отчетът на Програмата за енергийна ефективност на община Шабла за 2010 година. Той е приет единодушно на последното заседание на Общинския съвет. В него се посочва, че поради благоприятните климатични условия за производство на енергия от силата на вятъра, в общината постъпват искания за изграждане на ветро-енергийни паркове.
Профилактиката на уличното осветление в общината се извършва от „СД Лайтинг” АД, което е изпълнител на реконструкцията на системата за улично осветление в общината. Според договора, негов ангажимент е и поддръжката-обходи на всички участъци, отстраняване своевременно на всички повреди, смяна на изгорели лампи.
В отчета се посочва също, че относно съоръженията с повишена опасност се спазват всички изисквания по отношение безопасността на труда и на техническия надзор.
Като част от отчета на Програмата е и започналата газификация на Шабла, след като ДКЕВР присъедини територията на общината към териториалния обхват на притежаваната лицензия от „Каварна газ” ООД.
 


Сходни връзки

15 НОВИ ВЕТРОГЕНЕРАТОРА В ШАБЛЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди