изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-06 @ 02:09 EEST
ИЗНАСИЛВАЧ НА ДЕТЕ НЕ ИСКА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА    
Ред и сигурностМъж, изнасилил ненавършило 18 години момиче, за което го е принудил със сила, е поискал Окръжният съд в Добрич да промени наложената му присъда.

Вчера окръжните магистрати са разгледали въззивната жалба на 25-годишния Ивелин Р. М. от генералтошевското село Люляково. Тя е срещу присъдата, наложена му от Районния съд в Ген. Тошево на 24 февруари тази година. С нея магистратите са го признали за виновен за това, че на 20 юни 2009 г. в землището на с. Писарово, община Ген. Тошево се е съвкупил с ненавършило 18 години момиче от с. Люляково. Мъжът го е принудил със сила за това. Съдът го е осъдил на 6 години затвор, които да изтърпи при първоначален строг режим  в затворническо заведение от закрит тип. Постановил е той да излежи първо 3 месеца в затвора, наложени му с условна присъда, влязла в сила през 2007 г. Ивелин М. е осъден също да заплати на пострадалата обезщетение от 20 000 лв. за причинените й неимуществени вреди.
Първоинстанционният съд е установил, че въпросния ден пострадалата и неин приятел се прибирали от училище в Ген. Тошево пеша към с. Люляково. В района на с. Писарово ги пресрещнал Ивелин, който се движел по пътя с каруца. Спрял и започнал да ги убеждава да ги закара до бостан, за да му помага там приятелят на момичето. Двамата отказали.Тогава 25-годишният слязъл от каруцата, нагрубил момичето и започнал да го тегли към близкия полезащитен пояс. То се дърпало и повтаряло, да го пусне, но Ивелин я завлякъл там и я изнасилил. Приятелят й, който се страхувал да не бъде набит, стоял до каруцата. Той съобщил на полицията за инцидента. 
Ивелин М. има основно образование, не работи, не е женен, осъждан е.
Недоволен от постановената присъда подсъдимият я обжалва с искане да бъде оправдан или делото да бъде върнато за ново разглеждане в първоинстанционния съд. Адвокатът на Ивелин е пледирал пред съда, че събраните на досъдебното производство доказателства не доказват авторството на подзащитния му и има разминаване между тях и представените в съдебната фаза. Защитникът е претендирал, че предварителната проверка е продължила 6 месеца, вместо в най-кратък срок. Оспорва се като недоказано и присъденото на пострадалата обезщетение.
Становището на представителя на Окръжна прокуратура е било да се потвърди присъдата, тъй като при постановяването й не са допуснати процесуални нарушения. Според него, съдът правилно е преценил фактическата обстановка. Не е важно, за колко време са събрани доказателствата, а дали те са годни да бъдат ценени от съда, изтъкна прокурорът.
Процесуалният представител на гражданския ищец е поискал да бъде потвърдена присъдата като правилна  и законосъобразна, и да бъде оставен уваженият размер на гражданския иск, предвид претърпените болка и страдание, накърнените полова чест, достойнство и име на неговата доверителка. Предстои Окръжният съд да се произнесе в 30-дневен срок.
 


Сходни връзки

ИЗНАСИЛВАЧ НА ДЕТЕ НЕ ИСКА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди