изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:12 EEST
Антония Първанова и Иван Иванов изпратиха отворено писмо до министър Цветанов    
Европейски съюзАнтония Първанова и Иван Иванов изпратиха отворено писмо до министър Цветанов


До

Г-н Цветан Цветанов

Министър на вътрешните работи

на Р България

 

От

Д-р Антония Първанова

Член на ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Зам.-председател на Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа

 

От

Иван Иванов

Народен представител в 41-во Народно събрание, зам.-председател на ПГ на  Синята коалиция, зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения

 

Уважаеми г-н Министър,

 

Обръщаме се към Вас за съдействие, водени от Вашата непоколебима воля да се справите с организираната престъпност.

 

Силно сме обезпокоени от установилата се порочна практика на Летище София за нерагламентирано отваряне на багаж на пътници и зачестилите случаи на липса на вещи от багажа им.

 

Към нас бяха отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД.  Едноличното акционерно дружество „Летище София” ЕАД с принципал Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е притежател на лиценз за наземен оператор. Съгласно чл. 3 от Наредба от 24 НОЕМВРИ 2006г. носителят на лиценза удостоверява, че организацията, техниката, технологиите и персоналът на лицензираното лице отговарят на стандартите и изискванията за обслужване на пътници, обслужване и осигуряване на въздухоплавателни средства, товарене и разтоварване на багажи и товари.

 

На 13 май 2011г. депутатът от Синята коалиция г-н Иван Иванов отправи в пленарната зала на Народното събрание въпрос към тогавашния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията относно сигнали за изчезнали багажи на пътници и на карго товари от Летище София. Отговорът на министъра показа, че проблемът се подценява и не се разбира обществената опасност от него. Въпреки настойчивия апел на народния представител министерството не проведе разследване и не предприе мерки за преустановяване на кражбите.

 

На 20 юни 2011г. българският евродепутат – д-р Антония Първанова изпрати писмо до Ивайло Московски, Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Р България, с копие до Тилко Петров, Главен Директор, Главна Дирекция, "Гражданска въздухоплавателна администрация" и Асен Михайлов Танчев, Управител „ЛЕТИЩЕ СОФИЯ” ЕАД, в което уведомява министъра за безпокойството си относно множеството постъпили сигнали за нерагламентирано отваряне на багажа на пътниците и зачестилите случаи на липса на вещи от багажа им.

 

На 4 юли 2011г. д-р Антония Първанова, в качеството си на евродепутат, отправи призив в Европейския парламент, българските власти да бъдат подпомогнати, за да гарантират сигурността и правата на пътниците както и да осъществяват контрол и мониторинг върху наземните оператори, на които са раздали лицензи.

 

За справяне с тази престъпна практика на Летище София, настояват  множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи, обръщайки внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байерли и апелирайки за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

 

Г-н Министър,

 

Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на Летище София действа

 

организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори. Свидетели сме на Вашата активност и воля в поредица от акции и вярваме, че ще се справите и с тази порочна практика, която нарушава сигурността и безопасността на пътниците, вреди на авторитета на държавата и оронва доверието в българските институции.

 

Надяваме се, че ще предприемете необходимите мерки с цел ефективно гарантиране сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците и на карго товарите на Летище София. Очакваме да ни информирате за предприетите мерки, за което предварително Ви благодарим.

 

 

София                                                                       С уважение:

07/07/2011 г.

 

Д-р Антония Първанова

Член на ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Зам.-председател на Групата на Алианса на

либералите и демократите за Европа

 

 

 

Иван Иванов

Народен представител

от 41 -во Народно събрание,

Синята коалиция

 

 


Сходни връзки

Антония Първанова и Иван Иванов изпратиха отворено писмо до министър Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди