изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:47 EEST
КАВАРНА С НОВИ ПОБРАТИМИ В ИТАЛИЯ И ПОЛША    
КултураДоговор за побратимяване между община Каварна, полския град Костжин и италианския Пиацола сул Брента е бил подписан на 3 юли в Италия, съобщава сайтът на морското кметство. От името на община Каварна документът е бил подписан от зам.-кмета Севинч Касабова заедно с официални лица от двете държави.

Партньорството между трите общини ще бъде в областта на образованието, младежките дейности, спорта и културата. Предвижда се гостуване на деца и младежи от трите града на разменни начала по време на провеждащи се местни фестивали.
Първата обмяна на опит е станала в Пиацола сул Брента от 1 до 6 юли, когато каварненската рок група ACCESS, музикална формация „Fany's Angels group” към читалище "Съгласие", пианистът Георги Алексиев и гайдарят Николай Кръстев са участвали в международния форум. Събитието е част от проект по програма "Европа за гражданите", реализиран в партньорство между трите общини. Каварна участва по изричната покана на италианския си партньор, като проектът бе по мярка 1.1. "Побратимяване на градове" между общини, които желаят да организират фестивали заедно с други европейски градове.
Акцентът на фестивала в Пиацола сул Брента бе поставен върху рок музиката, като важна задача на мрежата от побратимени градове бяха дискусиите по темите на проекта, касаещи влиянието на музиката върху младите поколения. По време на фестивалните вечери, всяка от участващите страни се е включила с изпълнения на съвременни музиканти. По време на престоя в Италия, делегацията от Каварна бе поканена на официални срещи с Регионалния управител на Областния съвет на регион Венеция - Клодовалдо Руфато, и Енрико Паването - зам.-областен управител на област Падуа, с което са поставени основите на бъдещо сътрудничество.
 


Сходни връзки

КАВАРНА С НОВИ ПОБРАТИМИ В ИТАЛИЯ И ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди