изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:06 EEST
ПРОБАЦИЯ ЗА ПОДКУП НА ПОЛЦАИ    
НовиниЦелта била да не санкционират 18-годишния шофьор, че кара без регистрационни табели и „Гражданска отговорност”

Окръжният съд в Добрич призна 18-годишния Ашкън М. от Добрич за виновен в това, че на 6 юли тази година е дал подкуп от 100 лв. на двама старши полицаи от Първо РУ „Полиция” на МВР – гр. Добрич. Подкупът е бил, за да не му съставят два акта за установяване на административно нарушение във връзка с допуснати нарушения по Закона за движение по пътищата. Той трябва да изпълнява три пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, задължителни срещи с пробационен служител за същия период и полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа за срок от 1 година. 
Около 8,30 ч. на 6 юли Ашкън шофирал лек автомобил „БМВ 320 Д” без регистрационни табели и застраховка „Гражданска отговорност”. Той закупил колата седмица преди това от автокъща във Варна и решил да направи необходимата регистрация и застраховка. В близост до кръстовище на ул. „Хр. Ботев” и „Б. Огнянов” бил спрян за проверка от служителите на автопатрул, които забелязали, че автомобилът се движи без поставени регистрационни табели. При проверката било констатирано също, че колата няма застраховка „Гражданска отговорност”. Единият полицай обяснил на Ашкън М., че ще му бъдат съставени два акта за установяване на административно нарушение във връзка с допуснатите от него две нарушения на Закона за движение по пътищата. Докато полицаят изготвял първия акт, младежът предложил на униформените да ги почерпи, за да се реши проблемът и да не го санкционират. Служителите на реда отново му обяснили, че ще му съставят актовете. Когато започнало изготвянето на втория акт, Ашкън обикалял полицейския автомобил и призовавал служителите на реда „да се разберат”. След това отворил предната дясна врата на колата и хвърлил на предната дясна седалка две банкноти от по 50 лв. Веднага след като забелязали това, полицаите поставили белезници на Ашкън и уведомили дежурния на Първо РУ „Полиция” – гр. Добрич, за случилото се.
 Делото се води като бързо производство, а Ашкън е направил самопризнания. Младежът има основно образование, не е женен, помага на родителите си в селскостопанска дейност, не е осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.
 


Сходни връзки

ПРОБАЦИЯ ЗА ПОДКУП НА ПОЛЦАИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди