изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:10 EEST
СЪДЪТ ПОПУЛЯРИЗИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВНАТА ПОМОЩ    
НовиниОкръжен съд – Добрич, публикува на интернет страницата си предоставена от Националното бюро за правна помощ информация „Как да получите правна помощ?” и я предостави за ползване на информационно табло до банковия офис в Съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на съда.


 Образец на молба за предоставяне на правна помощ гражданите могат да получат на „Регистратура” на Окръжен съд или да изтеглят от интернет–страницата му.
Информацията на Националното бюро за правна помощ посочва, че право на правна помощ имат социално слаби физически лица, настанени в  специализирани институции за предоставяне на социални услуги – домове за възрастни хора, центрове за рехабилитация и социална интеграция на хора с увреждания, центрове за временно настаняване на бездомни хора и други, както и приемно семейство или семейство на роднини и близки, при което е настанено дете по реда на Закона за закрила на детето. Нямат право на правна помощ еднолични търговци и юридически лица.
Правна помощ се предоставя по наказателни дела, граждански дела като имуществени спорове, за дължими парични суми, брачни дела, заплащане на издръжка, предоставяне на родителски права, осиновяване, установяване на произход на дете и други, и по административни дела.
Правна помощ може да бъде получена във вид на консултация за постигане на споразумение преди завеждане на делото или за завеждането му, при подготовка на документи за завеждане на дело, процесуално представителство /защита от адвокат/ по вече образувано в съда дело и при представителство /защита от адвокат/ при задържане от органите на МВР.
Молба за правна помощ се подава до Националното бюро за правна помощ и до съда, като желаещият трябва да докаже с документи, че не разполага с достатъчно финансови средства за упълномощаване на адвокат.
Информацията на Националното бюро за правна помощ посочва какви документи са необходими за ползване на правна помощ, как да бъде избран адвокат, какви ангажименти има той, дължи ли се заплащане за получената правна помощ и други особености при предоставянето й.
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПОПУЛЯРИЗИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВНАТА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди