изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:16 EEST
Целта на ГЕРБ: Кметове минимум в 9 големи града    
ПолитикаНие трябва да даваме необходимата тежест и на преценката на лидера на партия ГЕРБ, каза пред журналисти Цветан Цветанов в отговор на въпроса дали кандидатурата на Кирил Йорданов за кмет от ГЕРБ е правилната. Ако всички сме на едно мнение и сме съгласни - това означава, че сме се разделили с постигнатото по време на демокрацията, продължи Цветанов в отговор на твърдението, че депутати от партията са против кандидатурата на Йорданов. Най-напред тя бе лансирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради приятелството му с варненския кмет.

В края на миналия месец президентът Георги Първанов апелира към различните партии да оценят кадърните и можещи кандидат-кметове, независимо кой с каква бюлетина е бил избран навремето. Първанов каза това във Варна, в отговор на въпрос какво е мнението му по отношение на коментарите, че кметът Кирил Йорданов може да бъде подкрепен от ГЕРБ. Според президента, това е една разумна позиция.

По думите на Цветанов подобен тип въпроси ще може да се очакват и при обявяването на кандидатите за кметове във Велико Търново и в Благоевград.
Цветанов уточни, че и на двете събрания в двата града не е имало предложение за номинацията на сегашните кметове на градовете.

Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов посочи, че кметът на Ямбол ръководи града въпреки липсата на подкрепа от страна на общинския съвет. Докато не приключат делата срещу Славов, Анастасов отговори, че отказва да коментира тази тема.

Във Видин кандидатурата на ГЕРБ е различна от досегашния кмет на града, който е избран с бюлетината на ГЕРБ, тъй като Румен Видов не е пожелал да се кандидатира за нов мандат.

В понеделник ГЕРБ ще внесе 22 хиляди подписа на български граждани, макар изискването да е за много по-малко, посочи още Цветанов. По думите му партията ще спази традицията да се регистрира първа, и вече пред ЦИК дежурят активисти на партията, за да пазят реда й.

Всеки един избор, който още не е спечелен е труден - победата е сладка, а загубата трябва да я понесеш и да продължиш напред, посочи Цветанов. Минималното, което искаме е, да постигнем резултатът от 2007 година - тогава спечелихме кметските места в 9 областни града.

dir.bg

 


Сходни връзки

Целта на ГЕРБ: Кметове минимум в 9 големи града | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди