изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:23 EEST
ИСКАТ ЗАТВОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИЛ С ЕВРОФОНДОВЕ КМЕТ    
Ред и сигурностПрокуратурата поиска ефективна присъда за кмет на село, обвинен за неправомерно ползване на европейски субсидии, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.  Срещу 43-годишния Бейзат Илияз от тервелското село Божан е повдигнато обвинение за това, че на 15 май 2009 г. е представил пред разплащателната агенция на ДФ „Земеделие” в Добрич неверни сведения в документ към общото заявление за плащане на площ за 2009 г.

Неверните данни са били относно размера на ползваните на правно основание общински пасища и мери по схемата за единно плащане на площ, както и относно броя на отглежданите животни за подпомагане на програма схема за национални доплащания за животни. Въз основа на това той е получил средства от еврофондове в размер на 5089,17 лв. Второто обвинение срещу кмета е за това, че през април 2009 г. в качеството на кмет на с. Божан, не е изпълнил служебните си задължения да свика общо събрание на населението на с. Божан за определяне на правила за ползване на общински мери и пасища. Посочва се, че целта при това е била да набави за себе си имотна облага и от това са настъпили вредни последици, като престъплението е свързано с отдаването под наем на общинска собственост.
Вчера съдът е приел заключението на вещите лица, изготвили допълнителна комплексна технико-икономическа и ветеринарно-медицинска експертиза и изслуша пледоариите на страните. Прокурорът е поискал да му бъде наложено наказание от 3 години лишаване от свобода, глоба от 3000 лв. и лишаване от правото да заема длъжността кмет и друга длъжност в общинската администрация за срок от 5 години, както и да бъде лишен от право да бъде управител и член на Управителен съвет и председател на държавни, общински и сдружения с нестопанска цел за срок от 5 години. 
Двамата адвокати на Бейзат Илияз са пледирали, че той е невинен и са поискали да бъде оправдан.
 В последната си дума обвиняемият е заявил, че три пъти е избиран за кмет и за него е голямо унижение да бъде обвиняем. „Няма да се призная за виновен, защото нищо не съм извършил”, казал подсъдимият. Окръжният съд ще произнесе на 26 юли с присъда.
 


Сходни връзки

ИСКАТ ЗАТВОР ЗА ЗЛОУПОТРЕБИЛ С ЕВРОФОНДОВЕ КМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди