изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:35 EEST
ОГЪН "ОЖЪНА" 363 ДКА ПШЕНИЦА В ДОБРИЧКО    
Ред и сигурностОт началото на жътвената кампания до момента общо 17 пожара са гасили огнеборците в ниви, засети с пшеница, каза за НДТ шефът на пожарникарите в областта комисар Димчо Симеонов. Последният пожар, станал в пшеничен масив е от понеделник. Сигналът за лумнал огън в нива в землището на село Божурово, огън е подаден в 17.23 ч. От пожара са унищожени 100 дка пшеница.

Според статистиката на огнеборците до момента в областта са изгорели от пожари общо 363 дка пшеница, каза комисар Симеонов. Основно небрежност при боравене с огън на открито е причина за пожарите, добави той, но имало и случаи, при които причината за пламъците се явява техниката, която жъне. При два от пожарите огнеборците са установили, че огънят е тръгнал заради къси съединения в комбайни. За пореден път огнеборец номер 1 в областта обърна внимание и на пожарите в жилищни сгради, където най-често причините за тях са забравени включени елуреди или дори и тенджери и тави върху котлони и във фурни. Към края на жътвената кампания комисар Симеонов апелира да не се палят стърнища, като припомня, че на нарушителите се налагат санкции от 200 до 500 лв. при първо нарушение.
 


Сходни връзки

ОГЪН "ОЖЪНА" 363 ДКА ПШЕНИЦА В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди