изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:50 EEST
Италианска банда ”изпрала” ?150 млн. у нас    
Ред и сигурностОрганизирана престъпна група, „изпрала" в България около 150 милиона евро чрез използването на дружества от типа „липсващи търговци", е била разбита при акция на ДАНС, МВР и НАП.
Операцията е проведена под ръководството на Софийска градска прокуратура и Окръжна прокуратура - Русе, съобщи "Фокус". До настоящия момент с неистински документи през България са преминали около 150 000 000 евро.

Групата е организирана и ръководена от италиански граждани. Претърсени са четири адреса в Русе и са иззети счетоводни документи и печати на български дружества, подправени пълномощни, касови апарати, тайник за автомобил, италиански документи за самоличност.

Част от групата е задържана в Литва, като при претърсванията са иззети подправени счетоводни документи на български фирми, печати и подправени документи за самоличност. Върху сметките на дружествата са наложени запори, като средствата са в размер на 510 000 евро. Образувано е досъдебно производство.

"Става дума за трансгранично пренасяне на парични суми, които обаче все още не са уточнени", заяви по-късно говорителят на Окръжна прокуратура - Русе Валентина Личева, предаде БГНЕС. Тя потвърди, че са извършени обиски и претърсване на русенски адреси, тъй като част от фирмите са със седалище в Русе. Групата, ръководена от италиански граждани, се е занимавала с пране на пари чрез използването на дружества от типа "липсващи търговци". Става дума за фирми-фантоми, които чрез фиктивни фактури източват ДДС, а схемата включва препродажба на дружествата, като преди това се заявяват и регистрират големи "кухи" търговски обороти. обясниха от НАП-Русе. Русенските данъчни не са участвали в акцията, но са алармирали за новата схема.

http://dnes.dir.bg/

 

 


Сходни връзки

Италианска банда ”изпрала” ?150 млн. у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди