изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:24 EEST
БИЗНЕСЪТ ЧАКА РЕКЦИИ НА ПАЗАРА    
ИкономикаСлед вчерашната новина за отнетия лиценз на рафинерията "Лукойл" и известието от директора й Валентин Златев, че спират работа, потърсихме представители на транспортния бизнес за мнение. Според Ангел Табаков, собственик на транспортна фирма за товарни превози не е изключено в началото да има трусове на пазара, но той не допуска да се стигне до купонна система за горива и да се върнем в годините назад, когато чакахме денонощно на опашки и спяхме в колите си по бензиностанциите.

 "Смятам, че може да има леко покачване на цените, но не е изключено и да поевтинеят горивата. Факт е, че страната внася горива от Румъния и Гърция. Въпреки това, на първо четене, както се казва, смятам, че ще стане още по-трудно да се работи. Вече година и половина негативите ги обираме ние и работим, за да оцеляваме. Печалби нямаме" - каза Табаков.
Валентин Василев, изпълнителен директор на една от големите фирми за пътнически превози в областта, смята, че не би следвало да има големи трусове на пазара, като не изключва и падане на цените на горивата. "Отнемането на лиценз реално е административен акт. Няма такъв, който да не се обжалва и обикновено фирмите го правят, за да спечелят време и да приведат фирмите си според изискванията" - каза Василев. Според него не може да се очаква да има голям скок на цените, тъй като нито икономическата ситуация, нито политическата би допуснала такъв ход, стига да няма спекулации.
 


Сходни връзки

БИЗНЕСЪТ ЧАКА РЕКЦИИ НА ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди