изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:33 EEST
Валентин Златев: "Лукойл" спира до 20-30 часа    
Икономика В близките 20-30 часа окончателни ще спре да работи рафинерията на "Лукойл" край Бургас, съобщи пред журналисти генералният директор на компанията Валентин Златев. Той призна, че необходима година, за да бъдат монтирани в рафинерията всички необходими уреди, изисквани от българските закони. Около 400 точки за отчет трябвало да има само в завода. Преди пресконференцията на Златев Министерството на финансите съобщи, че насрочената от вчера среща на министър Симеон Дянков, ръководството на Агенция "Митници" и представители на "Лукойл Нефтохим-Бургас" няма да се състои и актът за отнемане на лиценза на данъчните складове "Нефтохим Бургас" и Нефтен терминал "Росенец" остава в сила.

Днес Златев заяви, че компанията му има всички необходими уреди за отчитане, но съгласно наредба № 3 става въпрос за допълнителни уреди, които са в процес на монтиране и това ще трае година.  Бензиностанциите няма да спрат в близките 20-30 дни, в което време сигурно ще се създаде организация за доставки от румънски завод, ние също работим в тази посока, каза Златев. Той е убеден, че и останалите бензиностанции няма да останат без гориво, но предупреди за цената на предстоящия внос.

"176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. След ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати", попита Златев.

Генералният директор на отрече възможност въпросът с отнемането на лиценза на рафинерията да се реши в съда. По думите му - сигурно е логично компанията да предприеме такава стъпка, но при всички случаи за времето, докато съдът се произнесе, "Лукойл" ще генерира десетки милиони загуба.

Продължавайки да се оплаква, Валентин Златев каза, че липсвала равнопоставеност между субектите, защото подобно отношение имало и към производители на алкохол, но няма спрян завод при доказателства за контрабанда, а рафинерията спира работа, без да е хваната в нарушение.

"Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лв", за пореден път пресметна пред журналистите Златев.

В тенденциозност той подозира ресорния министър за енергетиката Трайчо Трайков, защото не се бил срещал с него, а Трайков е коментирал дейността на компанията.

"Искрено му желая втори мандат, сигурно тогава ще разбира повече от енергетика", иронично се изказа Валентин Златев.

Златев иронизира и вчерашно изказване на Сергей Станишев, който според шефа на "Лукойл България" като бивш премиер бил забравил как се прави планов ремонт и какви са необходимите документи за това.

"Никой не устройва театър със съдбата на хора, които живеят със семействата си благодарение на работата на рафинерията.

Тъжно ми е за членовете на тази партия (БСП - бел. ред.), явно там театърът е стандартно отношение", заяви Валентин Златев.

Фактът, че познавам г-н Бойко Борисов от 30 години по никакъв начин няма отношение към нашата работа, каза още Златев. http://m.vesti.bg/

Срещата Дянков - ”Лукойл” се провали, рафинерията остава без лиценз

ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”

Wikileaks: Цветан Цветанов иска съвети от САЩ за съдебната реформа и борбата с организираната престъпност

ия спря износа на петролни продукти, Трайков поиска от Лукойл гаранции за българския пазар

 


Сходни връзки

Валентин Златев: "Лукойл" спира до 20-30 часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди