изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:26 EEST
Улично Танго Изкуство във Варна    
Туризъм

Тази събота улицата пред  Галерията за модерно изкуство „Graffit Gallery”- бул. Княз Борис I във Варна, ще носи духа на Буенос Айрес. От 21.30 часа на 30 Юли с иновативен „Tango Street Art” проект, ще бъде представено развитието на Танго и влиянието му върху различни форми на изкуство. Събитието е част от предстоящия Black Sea Tango Marathon Holiday, която за втора поредна година ще се проведе от 1 до 8 Август в Калиакрия. Едни от най-добрите Танго танцьори и графити майстори ще разгърнат една автентична традиция в модерната градска среда, чрез опозицията на порядките от миналото и съвременния аспект на Танго, които изобразяват и развитието в отношенията между мъжа и жената днес. Специални гост-артисти в пърформънса ще бъдат: Carlos & Rosa Forte-Berg, Luca Lamberti и Ивайла Иванова /Tango & Pepper Studio/.



 

 

           

Чрез нестандартна изложба на Танго Графити, проектът Tango Street Art ще превърне улицата в Галерия, която ще бъде изрисувана  пред очите на посетителите. Вдъхновени от зараждането на Аржентинското Танго, графитите изпъстрят пристанищата, къщите и улиците на Буенос Айрес. Като улично изкуство, то се вписва в градската среда оставяйки следи и все още служи за вдъхновение на артисти, които рисуват Танго Графити в градовете, в които то се е пренесло.

 

На 30 и 31 Юли гост-артистите ще преподават предварителни семинари във Варна и Бургас за всички, които искат да се потопят в магията на Tанго. Повече информация на: www.tangoandpepper.com

 

Информация и факти за Аржентинско Танго:

Аржентинското танго е вдъхновено от преобразуваща сила на свързване между двама души със съвършено различен път и съдба, и изследва дълбоко носталгията по отминалия живот, интимността в настоящето, и копнежа по бъдещето, които характеризират човешките взаимоотношения.

То учи на стремежа да бъдем себе си, преди да се научим да взаимодействаме с другите, което има огромен потенциал като трансформираща личността сила. В резултат на творческия процес се осъществява среща между това, което е вътре в нас и това, което е в партньора. Единствено аржентинското танго е носител на тази вълшебна и вдъхновяваща връзка, защото то е интуитивен, невербален език, с всички нюанси на говоримия език . Тези невербални разговори могат и се изразяват в пълната гама на човешкия опит от любов и омраза, изгаряща страст, любопитство, ирония, сдържаност и невъздържаност, скръб и радост до чувството за хумор и дори виц.

 

Аржентиското танго е детерминирано от ясното разграничение на „водещ” и „следващ”, зададено от взаимоотношенията и порядките на миналото. Този танц обхваща диапазона от тихия монолог на личните размисли и себецентрираност/самовглъбеност/ себесъзерцателност  до страстното разграничение на ролите мъж - жена и алхимичния диалог между тях.

 

На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви Аржентинското Танго за Културно Нематериално Богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

 

В исторически план Танго е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят и пленява със своя изискан стил и философия.

 

Танго обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.

 

Организатор Tango&Pepper Studio:

 

TANGO & PEPPER Studio е създадено с цел да популяризира  Аржентинското Танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство.

 

Студиото организира, както  постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни Танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.

 

Tango & Pepper Studio е организатор на Black Sea Tango Marathon Holiday в Калиакрия, България.

 

 


Сходни връзки

Улично Танго Изкуство във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди