изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:20 EEST
Българските волейболисти ”сефтосаха” новата зала с победа над Сърбия    
СпортПремиер и петима министри присъстваха на откриването на новата спортна зала „Арена Армеец” в София. След откриването празника продължи с волейболен мач между България и Сърбия, който нашите спечелиха с 3 на 1 гейма. На официалното откриване на спортното съоръжение присъстват премиерът на Българи  Бойко Борисов, съобщи "Фокус". В залата един до друг са министрите Мирослав Найденов, Трайчо Трайков, Сергей Игнатов и двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков.


Преди церемонията 17 хил. зрители в залата чуха музикалните изпълнения на Софийския духов оркестър и на Елица и Стунджи. Всички места в залата вече са заети има и много правостоящи.

Слово при откриването произнесе Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта. 18 месеца е отнело изграждането на спортната зала. Такава не е изграждана 20 години. Свилен Нейков благодари на премиера Бойко Борисов, "който прегърна спорта и идеята да построим тази красива спортна зала и да направим така, че за по-малко от две години в нашето управление тя да бъде факт", каза Нейков. Той благодари на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, вицепремиера Симеон Дянков, строителите от "Главболгарстрой" и др.
Световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева и Драго Симеонов са водещите на церемонията по откриването на новата спортна зала.
Точно в 18.15ч. Бойко Борисов лично преряза лентата и пожела на волейболните национали да направят добро "сефте" на залата. За българския отбор няма да играе звездата Матей Казийски, съобщи по-рано треньорът Радостин Стойчев. Пр излизането на нашите национали публиката направи традиционната "мексиканска вълна".

Имаме да изтърпим още една – две години и подобни съоръжения ще направят България друга държава – това каза премиерът Бойко Борисов. Като идвах насам, ми беше малко тъжно - когато слагахме първата капсула в основите, водих медиите да им обяснявам, че тези призиви навсякъде да спрем строителството, че е криза, ние продължихме. Но в 2011 г. да трябва да убеждаваме някого, че има нужда от подобно съоръжение... добре, че не се отказахме, каза Борисов. Сега, да убеждавам, че не трябва да спрем инфраструктурните проекти, защото не се ядял асфалт... Ще изтърпим още една година, ще имаме „Тракия”, ще имаме „Марица”, ще имаме „Струма”. Догодина София ще има най-красивото метро в Европа. Надявам се всеки от вас като кара по южната дъга и моста Брюксел - вижда разликата, каза Борисов.

Борисов благодари на архитекти, инженери, кметове за новата спортна зала. На момчетата от нашия национален волейбол пожелавам да направят добро сефте. Утре също входът е безплатен. С Тити Папазов подготвяме бенефис и ще докараме най-добрите – каза Борисов. Молбата ми е още една две – години да строим, това остава след мен, след това ще го ползват хората – каза премиерът в заключение. Той предаде специалния поздрав от президента на Сърбия Борис Тадич, който не успя да дойде заради събитията в Косово.

България отдавна имаше нужда от подобно модерно и представително съоръжение. Това посочва президентът Георги Първанов на страницата си във Фейсбук. Радвам се, че след толкова години столицата ни най-после се сдоби с нова голяма многофункционална зала, казва още Първанов. Дано новата арена донесе многобройни успехи за българския спорт и вълнуващи мигове за всички фенове, пожелава той.

Новата спортна зала в София „Арена Армеец” ще посреща и културни събития, освен спортни. Първият концерт в нея ще се проведе на 9 октомври, той ще бъде на Жан-Мишел Жар, композитор и изпълнител на електронна музика. На 26 ноември в залата ще има друг голям концерт. Жан-Мишел Жар съчетава електронната музика със светлинна шоу програма. Залата има много добра акустика. На церемонията по официалното й откриване своя песен изпълни Поли Генова, българската участничка в „Евровизия” 2011.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Българските волейболисти ”сефтосаха” новата зала с победа над Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди