изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:58 EEST
Алексей Петров: Симпатиите ми към РЗС свършват с новата конституция    
Политика "Обединихме усилия за голяма цел. Очаквайте дълбока оран на есен. Гарантирам!"  Това каза Алексей Петров по време на представянето на Хартата за гражданско управление на България, която обяви заедно с Душана Здравкова. Двамата обявиха вече участието си на президентските избори, но едва в средата на август ще кажат, кой от тях ще е кандидат-президент. Бившият висш служител в ДАНС каза, че към момента симпатията му към РЗС се изчерпва до желанието им за нова Конституция. "Преди може би повече от година и половина, наистина симпатизирах на РЗС при това точно в частта на тяхното желание да се промени Конституцията и с това се изчерпва моето отношение", каза Петров.

Според анализатори разривът между Петров и Янев настъпил още през февруари, когато Петров се опитал да направи вътрешен преврат в РЗС и да наложи Атанас Семов за лидер. Семов към момента е кандидат за президент от РЗС.

В проекта за "Харта за гражданско управление" са посочени 7 основни принципа. Те са за реална власт на гражданите; за обществена, политическа и гражданска отговорност; за власт и отговорност на регионите; връщане и зачитане на достойнствата на българина; реален конституционализъм; сътрудничество и екипност; защита на националните интереси.
Датата, която стои под изброените 7 принципа е 31 юли тази година. А имената под тях са на Душана Здравкова и Алексей Петров.

Според Душана Здравкова гражданите отново ще бъдат тези, които искат нещо, но никой не ги чува. "Не сега нова Конституция, не сега партиите да диктуват това", каза съдийката от Варна. Алексей Петров коментира, че 22 години политиците са разделяли хората само и само да постигнат своите лични цели. Освен това тази Конституция разделя хората на българите на такива, които живеят в България и в чужбина. "Ако днес Джон Атанасов беше жив, например, той нямаше да може да се кандидатира за президент, защото тази Конституция е правена преди 22 години за някого и срещу някого", каза Алексей Петров.

Здравкова и Петров са се ангажирали да помагат и на Инициативния комитет на град Нови Пазар. От там пращат петиция за проучването и добиването на шистов газ в Североизточна България. Адресат на документа е Комисията по петицията на Европейския парламент. "Аз искам да се знае и в Европа, защото считам, че това е проблем и на Европа", каза Душана Здравкова. Алексей Петров пък посочи, че това, което се случва в тези близо 6 района е въпрос на национална сигурност и заедно с това въпрос на национални интереси.
Двамата коментираха това по повод разрешението дадено от правителството на Шеврон да проучва залежите на шистов газ край Нови пазар.

Призовавам премиера Борисов и господин Златев да намерят път да се свържат и да направят компромис. Така Алексей Петров коментира случващото се между държавата и "Лукойл" в последните дни. Бившата барета изрази съжаление, че той самият и Борисов не са успели да направят това по тема за малкия и средния бизнес "и към днешна дата той е ликвидиран повече от 50%".  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Симпатиите ми към РЗС свършват с новата конституция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди