изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:22 EEST
BALCHIK CLASSIC DAYS СЕ ОТКРИ С ГАЛАКОНЦЕРТ НА СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ    
Култура В петък за втори път Балчик се откри фестивалът за класическа музика Balchik Classic Days, който продължава до 6 август. Най-голямото музикално събитие за годината бе открито с галаконцерт на Софийската филхармония и най-красивите произведения на Лудвиг ван Бетовен, под диригентството на маестро Мартин Пантелеев, съобщават от Общината. Организаторите от „Музика Арт” обещават през всичките дни на фестивала на открита сцена по крайбрежната алея интригуващи заглавия, атрактивни артисти от цял свят и интересни инструменти.

 Предвидените са вълнуващи концертни вечери – “От Класика към Танго”, “Легенди на класическата музика”, “Летен музикален букет” , Джаз вечер с група “Акага”, лятна оперна гала с шедьоври на операта, оперетата и мюзикъла. Сред най-ярките участници в Balchik Classic Days тази година е основателят на международния оркестър “Филхармония на нациите” Юстус Франц – артист с над 50-годишна кариера, работил с легендарни музиканти. Потвърждение за участие в музикалния форум отново са дали виртуозите – Ласло Феньо от Унгария с виолончело и Дерек Хан от САЩ – професор по пиано. В концертите ще се включат още любимците на българската публика – проф. Йосиф Радионов (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано). Почти всяка вечер гостите на фестивала ще имат удоволствието да се насладят на брилянтния звук от цигулката на музиканта на 2010 г. Веско Ешкенази. Концертите са безплатни и всички можем да ги посетим без строгия фрак и официалната рокля, отправят покана съорганизаторите от община Балчик. Успоредно с концертната програма ще вървят и майсторски класове.
 


Сходни връзки

BALCHIK CLASSIC DAYS СЕ ОТКРИ С ГАЛАКОНЦЕРТ НА СОФИЙСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди