изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:26 EEST
Израел съгласен да преговаря за границите от преди 1967 г.    
По светаИзраелска телевизионна станция разкри, че премиерът Бенямин Нетаняху се е съгласил да преговаря за граници на палестинска държава, основаващи се на демаркационната линия от преди войната през 1967 г., която днес е граница на Западния бряг.

Високопоставен израелски правителствен служител заявил за АП, че "не би опровергал съобщението", предаде агенцията, цитирана от БТА. От своя страна Нетаняху настоявал палестинците да признаят безусловно Израел като еврейска държава.
Цитираният служител отказал да даде повече подробности с аргумента, че контактите на тази тема продължават.

Досега Нетаняху отказваше да приеме тази формулировка за границите на бъдещата палестинска държава, и настояваше, че Израел няма да се изтегли от цялата територия на Западния бряг.

Според съобщението на телевизията сега премиерът бил готов да използва линията на примирието от 1967 г. като база за преговори, чрез които двете страни ще разменят територии, така че Израел да запази в своята част най-големите еврейски селища.

Този вариант съответства на предложението за палестинско-израелски преговори, направено от президента на САЩ Барак Обама. Преди няколко месеца Нетаняху категорично отхвърли предложението на САЩ. Тогава израелският премиер нарече предложението за границите от 1967 г. "незащитимо", като същевременно подчерта, че страната му се стреми към мир.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Израел съгласен да преговаря за границите от преди 1967 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди