изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:13 EEST
ОСНОВАТЕЛЯТ НА ФИЛХАРМОНИЯТА НА НАЦИИТЕ ВЗРИВИ ПУБЛИКАТА В БАЛЧИК    
КултураЛегендарният пианист и основател на Филхармония на нациите проф.Юстус Франц вдигна на крака публиката на „Balchik Classic Days”, съобщиха от община Балчик.  Повече от 90 минути германският музикант, свирил под диригентската палка на Ленард Бърнстейн и Херберт фон Караян, извайва по неповторим начин клавирни сонати на Моцарт и романтични пиеси от Шопен. С изключителен артистизъм Юстус Франц комуникира на различни езици, достигайки до многонационалната публика, събрала се на откритата сцена край яхтеното пристанище в Балчик. Най-директен обаче се оказа езикът на музиката, с който професорът завладя сърцата на всички край сцената.



За финал на концерта публиката бе възнаградена с музикално шоу на трима професори – Юстус Франц /пиано/, Йосиф Радионов /виола/, Ласло Феньо /виолончело/. Към тях се присъедини и музикалният директор на фестивала и главен диригент на Софийската филхармония маестро Мартин Пантелеев, с когото бе изсвирен квартет в сол минор, оп.25 от Брамс. 
Снощи фестивалът „Дни на класиката в Балчик” се изнесе за кратко в курортния комплекс „Албена”, където свири аржентинският музикант Никола Мило, който заедно с Лида Кънчева /пиано/, Младен Стоянов /виола/, Мартин Пантелеев /цигулка/, Лида Кънчева /пиано/ и Илина Жабленска /контрабас/ ще направят музикална разходка, наречера „От класика към танго”. Публиката ще има възможност да види един уникален инструмент на възраст повече от век, с който Никола Мило ще изпълни горещи аржентински танга на Астор Пиацола.
В следващите дни на сцената в Балчик изява ще имат група „Акага” /3 август/, Людмил Ангелов и Веско Ешкенази /5 август/ и оперен финал със „Spirit Ensemble” и млади български певци /6 август/.
 


Сходни връзки

ОСНОВАТЕЛЯТ НА ФИЛХАРМОНИЯТА НА НАЦИИТЕ ВЗРИВИ ПУБЛИКАТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди