изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:22 EEST
Гърция ни върна 34-годишен мъж, държан в плен без храна    
НовиниВ болницата нямало клинична пътека за възстановяване на изнемощяли от глад хора като този българин. 34-годишен български гражданин, изтезаван, затворен и държан без храна в Гърция бе приет в благоевградската болница, предаде БГНЕС.


Кадир Мехмед от с. Голямо вода, Разградска област е предаден на българските власти вчера след обяд на ГКПП "Илинден - Ексохи" на българо-гръцката граница край Гоце Делчев. С линейка на ЦСМП - Гоце Делчев, буквално живият скелет е транспортиран до МБАЛ-Благоевград.
За случая е уведомена полицията.

По неофициална информация българинът е открит в безпомощно състояние край Драма, след което е настанен в гръцка болница. Според несвързания и лаконичен разказ на Кадир, той е бил държан в плен с още трима българи, след като през пролетта отишли да работят в южната ни съседка. Според Кадир тримата му колеги успели един по един да избягат от пленничеството, той успял последен, ходил, докато паднал в несвяст.

На този етап не става ясно къде, при кого и като какъв е работил Кадир, най-вероятно е бил пастир в някое от селата край Драма. Предстоят разпити от полицията, справка в масивите на Гранична полиция ще установи кога е влязъл в Гърция.

Медиците в МБАЛ-Благоевград били изумени от вида на разградчанина. Кадир бил с хлътнал гръден кош, с изпито лице и крайници само кости, за около 4 месеца е загубил 30 килограма от теглото си, в момента тежи около 45 кг.
Обстойните медицински изследвания, направени късно снощи са установили, че Кадир няма открити заболявания, вътрешните органи и кръвната картина са в нормални граници. 
По неофициална информация от снимката на личната му карта, издадена тази пролет, мъжът бил в цветущ външен вид.

Днес директорът на МБАЛ-Благоевград свиква началниците на отделения, за да умуват къде да настанят изнемощелия и отслабнал като след нацистки концлагер българин. В МБАЛ няма клинична пътека за възстановяване, какъвто е случаят с Кадир Мехмед.
 


Сходни връзки

Гърция ни върна 34-годишен мъж, държан в плен без храна | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди