изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:16 EEST
ПРАВЯТ НОВА МИДЕНА ФЕРМА С ЕВРОПАРИ    
Лов и риболовМидена ферма за над 2 млн. лв. ще бъде изградена югоизточно от нос Иканталък със  средства от ОП "Рибарство", съобщиха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Мидена ферма за култивиране на черноморски миди "Транс Топола" ще бъде изградена в акваторията на Черно море, община Каварна, землището на село Топола, в район югоизточно от нос Иканталък. Бенефициент е фирма "Трансимпекс” АД. Общата стойност на инвестицията е 2 310 577 лв., а размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 1 592 287 лв. – 60% от одобрените инвестиционни разходи.
Инвеститорът е избрал изграждане на мидена инсталация от типа "провесени култури", състояща се от успоредно разположени носещи колекторни въжета, закотвени към дъното с бетонови котви и придържани от пластмасови буйове. Така избраният вид се отличава с добра щормоустойчивост, сравнително лесен монтаж и поддръжка, ниска себестойност и възможност за извършване на бързи ремонти и поддържащи мероприятия. Мидите ще се отглеждат във висящи във водата колектори, закрепени на закотвени в определения участък в морето дълги линии.
Производствената програма на инвестиционното намерение е за 10 години, като е заложено производството плавно да се увеличава през годините. Проектът предвижда да осигури 10 нови работни места, а срокът за реализацията му е 24 месеца.
 


Сходни връзки

ПРАВЯТ НОВА МИДЕНА ФЕРМА С ЕВРОПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди