изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:46 EEST
ЛОВНАТА ДРУЖИНКА В ЖИТНИЦИ ВДИГА ЧЕШМА    
Лов и риболовОстана само седмица до официалното откриване на ловния сезон и все по-често любителите авджии подрънкват оръжия и потягат пушките за предстоящия ловен излет. Тази година ловната дружинка в село Житница ще открие лова като авджиите се надавят да успеят да открият и чешмата, която градят със свои средства и такива от сдружението в село Пчелник, съобщи ръководителят на дружинката Георги Ламбов.

"Успяхме да си купи една къща в селото, която си правим като ловна хижа и решихме да направим и чешма" - разкри ловецът. Той добави, че по традиция ловът ще започне в 6.30 ч. сутринта, като мерника си по пернатия дивеч ловците ще пробват до към 11 часа. След това е ритуалът по откриването на сезона. "Тази година имаме нов колега, който ще бъде "глобен" и той трябва да осигури за празничната трапеза агнето и бирата" - разказа с усмивка още Ламбов. Дружинката в Житница наброява 26 ловци, като 10-ина са по-възрастните й членове, но поколението се подмладява и вече има 7-8 млади ловци, предимно синове на по-старите ловци. Всички са местни. Самият Ламбов призна, че е ловец от 1982 г., като оттогава досега мери ловните полета и стреля с ИЖ-54.
 


Сходни връзки

ЛОВНАТА ДРУЖИНКА В ЖИТНИЦИ ВДИГА ЧЕШМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди