изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:27 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТВО „ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК”    
НовиниНа заседанието си вчера Министерският съвет взе решение за образуване на еднолично дружество с ограничена отговорност с държавно участие в капитала „Летище Балчик” ЕООД.


То е в изпълнение на предходното решение на правителството от 19 юли.
Капиталът на дружеството ще бъде 390 000 лв., разпределен в 390 000 дяла по един лев всеки – собственост на българската държава.
Предвижда се миньистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията да упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на дружеството, да определя управителя и да сключи договор за възлагане на управлението, както и да приеме учредителния му акт.
В началото на юли Министерски съвет реши да промени предназначението на летището в Балчик. То е неактивно военно летище. Промяната в предназначението му ще позволи подобряване на авиоуслугите по Българското Черноморие, особено в активния туристически сезон. По настояване на премиера Бойко Борисов се предвижда в летището да бъдат вложени 30 милиона лева, за да може то да бъде годно за експлоатация, след което да се даде на концесия.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЪЗДАДЕ ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТВО „ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди