изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:41 EEST
СЕДМИЦА НА МОРЕТО B ШАБЛА    
ТуризъмСедмица на морето се провежда в Шабла, съобщиха от морската община. Тя е стартирала в понеделник.

Организатори са община Шабла, Общинският детски комплекс в града, читалищата в Шабла, Крапец и Дуранкулак, които са подготвили много игри, музика, песни и танци за присъстващите деца. Гости на празника в понеделник са били и малките бадминтонисти от Украйна, които почиват и тренират в Шабла. Детският празник се е състоял в градината на Зеления образователен център, а за доброто настроение на децата и техните родители се е погрижил актьорът Димитър Ялнъзов.
С изпълнението на участниците от клуб „Танцувай с мен” при ОДК, с ръководител Надя Иванова започнала празничната програма на Седмицата на морето. В нея, с танц се представили и танцьорите към читалище „Слънце” село Крапец, ръководени от Мария Дончева. Присъстващите на събитието имали възможността да чуят и изпълненията на ученици от СОУ „Асен Златаров”. Така с музика, песни, танци, игри и изненади приключила първата проява от Седмицата на морето, Шабла 2011.
Организаторите предложили на децата и направа на хвърчила. В работилницата, която е била в Зеления образователен център, малките жители и гости на града се трудили под указанията на Десислава Първанова от Българското дружество за защитна на птиците.
БДЗП организира през месец юни среща, на която инструкторът по авиомоделизъм, Юрий Георгиев, демонстрира как всяко дете може да си направи хвърчило, което да полети в небето.
И двете инициативи са проект на природозащитниците за опазване на зимуващата тук популация на черевеногушата гъска.
В работилницата са били сътворени разноцветни хвърчила с различна форма и големина, които за радост на своите притежатели и полетели в двора на центъра. Неизменна проява през Седмицата на морето е рисуването на асфалт.
Тази година то се е провело под надслов „Аз обичам морето”. На площада пред читалище „Зора”, 35 деца заявили желание за участие в конкурса, създали рисунки, в които най-често присъствали морския бряг, шабленския фар, русалки, лодки.
Нелеката задача да отсее и оцени най-добрите рисунки, се паднала на жури с председател Александър Александров-бивш преподавател по изобразително изкуство, Георги Стефанов-секретар на местното читалище и Галя Камберова-еколог в община Шабла.
Първа награда получила Яна Горбатова от Украйна, Сияна Йорданова и Ива Ивелинова от Шабла си поделили второто място, а Люба Николаева също от Шабла, била класирана трета.Никол Агарев на 3,5 години от Лондон получи награда за най-малък участник в конкурса.
 


Сходни връзки

СЕДМИЦА НА МОРЕТО B ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди