изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:03 EEST
РЕКОРД! АЛБЕНА ПОСРЕЩА БЛИЗО 2000 ДУШИ ЗА ЕП ПО ШАХМАТ    
Спорт
1800 души до момента наброява делегацията за европейските индивидуални първенства по шахмат в Албена за деца, момчета и момичета и юноши и девойки до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 г.  Цифрата е абсолютен рекорд, информира изпълнителният директор на федерацията по шахмат Николай Велчев. До момента 1040 са състезателите в отделните възрастови групи, а близо 800 души са техните придружители. На еврошампионата в Грузия преди година участниците са били 780.



"Състезанието ще бъде най-масовото в историята на европейския и български шахмат. Много съм благодарен за подкрепата, която получаваме от ръководството на курортния комплекс в лицето на г-н Красимир Станев и г-жа Маргита Тодорова, както и на спортния отдел. Всички заедно работим в абсолютен синхрон, полагаме огромни усилия, за да организираме успешно европейските първенства в отделните възрастови групи. Рекорден е и броят на държавите, които ще се представят - 48. Това е почти цяла Европа. За първи път т.г. ще участват шахматисти от Кипър и Монако, а партиите от 60 дъски ще се предават онлайн в интернет", заяви Велчев.
В същото време се разбра, че съгласно решение на Управителния съвет на Българската федерация по шахмат, е публикуван списък в сайта на родната ни централа с утвърдените състезатели и условията им за участие в европейските индивидуални първенства в Албена.
Състезанията ще се състоят от 10 до 21 септември 2011 г., като от 12 до 15 септември в комплекса ще се проведе и заседание на Борда на Европейския шахматен съюз.
 


Сходни връзки

РЕКОРД! АЛБЕНА ПОСРЕЩА БЛИЗО 2000 ДУШИ ЗА ЕП ПО ШАХМАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди