изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:52 EEST
Хеликоптер на НАТО се приземи аварийно в Афганистан    
По света
Кабул. Хеликоптер на НАТО се приземи аварийно в афганистанската провинция Хост. Причината за принудителното кацане са възникналите на борда технически неизправности. Никой от членовете на екипажа и пътниците не е загинал, всички са евакуирани от мястото на инцидента, предаде РИА Новости.



В същото време говорителят на талибаните Забиула Моджахед заяви, че хеликоптерът е бил свален с ракета и всички намиращи се на борда му военнослужещи са загинали.
Това е втори инцидент с хеликоптер през последните два дни, след като по-рано се разби хеликоптер „Чинук”, на борда на който се намираха седем афганистански военни и 30 американски морски пехотинци. По данни на местните медии всички те са загинали. http://focus-news.net/

Талибаните свалиха хеликоптер с 31 от спецчастите на САЩ

31 американски рейнджъри от специалните части и 7 афганистански войници са загинали, след като хеликоптер "Чинук" е паднал в източната провинция Вардак в Афганистан. Това съобщи афганистанският президент Хамид Карзай, цитиран от АП.

Това е най-големият инцидент с най-много жертви от началото на операцията в Афганистан  през 2001г.

Афганистанският президент Хамид Карзай е изпратил съболезнователна телеграма до американския президент Барак Обама по повод гибелта на войниците.
„Хеликоптер на НАТО е катастрофирал вчера в провинция Вардак. Изразявам дълбокото си съчувствие заради трагедията", се казва в телеграмата на Карзай.

От НАТО потвърдиха, че разследват катастрофата, но все още не разполагат с повече подробности за инцидента. От Алианса заявиха, че „този район е пълнен с активно действащи неприятели".

Малко по-късно говорителят на талибаните Забиулах Муджахид заяви, че атаката срещу хеликоптера е тяхна.
По думите му той е бил свален с гранатомети. Загинали са всички в него, но при атаката са загинали и 8 талибани.

"Ние сме запознати с инцидента, станал в източен Афганистан и сме в процес на изясняване на случилото се ", каза капитан Джъстин Бръкхоу, говорител на въздушните сили.

По-рано днес говорителят на провинцията Шахидулла Шахид съобщи, че афганистански и чуждестранни сили са провеждали операция срещу талибаните в района Саид Абад снощи.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Хеликоптер на НАТО се приземи аварийно в Афганистан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди