изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:00 EEST
Убиха касиера на Джиджи    
Новини Лихварят Васко Обелския натопил Мишо Кривия и бандата му. Мафиотска вендета застигна Васко Обелския лихвар № 1 в столичния квартал “Обеля”. В събота след полунощ 40-годишният мъж със спорна репутация и бизнес бе ликвидиран в няколко куршума от двама маскирани килъри пред паркинга на блок 108 в крайния софийски квартал. След екзекуцията наемниците се оттеглили от местопрестъплението с мотопед, пише в. “Всеки ден”. Васко Обелския е известен в подземния свят като съратник на ликвидирания преди 2 години прословут банков обирджия Йордан Цонков – Джиджи. Именно с благословията на Джиджи, който бе некоронован крал на “Люлин”, Васко Обелския отвори заложни къщи в “квартала на мафията”, както софиянци наричат жилищния комплекс.


Според криминалистите, заложните къщи на убития бизнесмен са служели като параван на основната му дейност – лихварство и “превъртане” на пари е ценности от грабежи на люлинските бандити.
Познати на покойника подозират, че Обелския е ликвидиран като отмъщение за ареста на Мишо Кривия и бандата му “Защитените”. Само преди месец люлинските касоразбивачи бяха арестувани при акция на МВР, докато се подготвяха да оберат банков клон на ДСК. Мнозина са на мнение, че човекът натопил наследниците на покойния Джиджи, е Васко Обелския.

“Преди няколко месеца Васил бе смлян от бой. Тогава се говореше, че Стоян Дългия и бандата му са го инквизирали заради отказа му да върне парите на Джиджи на вдовицата му. Затова всички в “Люлин” подозираха Обелския като предателя на бандата касоразбивачи. Много малко хора знаеха къде точно Мишо Кривия и хората му държат техниката си за отваряне на сейфове и заглушаване на аларми и СОТ системи”, обяснява информатор на изданието.

Според градската легенда Васил Обелския съхранявал около 10 милиона лева на Джиджи – лъвския пай от плячка за 120 млн. лева от 30-ина банкови обира, случили се в България за последното десетилетие. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Убиха касиера на Джиджи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 5.87 секунди