изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:33 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.08.2011    
ВреметоДнес ще бъде слънчево, след обяд отново горещо. Късно след пладне над планинските райони на Западна България ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. В западната част от Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 33° и 38°, в София около 33°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

В планините ще бъде слънчево. Късно след пладне над масивите в Западна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозападната четвърт, по най-високите части от югозапад. Максимална температура на 1200 м около 26°, на 2000 м около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Дежурен синоптик: Стоян Ботев

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ АВГУСТ

Ще е опасно горещо в 11 области, предупредиха синоптиците

Код „жълто” за опасно високи температури е обявен в 11 области от страната, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
Жълт код се обявява, когато дневните температури надхвърлят 34 градуса на сянка.
В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе и Плевен, кодът за високите температури ще бъде в сила през целия ден.
На места се очакват температури до 37 градуса.

Високите температури създават предпоставки за получаването на топлинен удар, ако човек не вземе мерки. Като цяло обаче това не е необичайно време за месец август, заявиха от НИМХ.

Над планините също ще е слънчево. Около и след пладне ще се развие купеста облачност, но без валежи.
По високите части ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен, източен вятър. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

Днес привечер и през нощта срещу сряда над страната ще навлезе по-хладен въздух. Облачността ще се увеличи, на места ще превали и прегърми, а температурите в сряда ще се понижат чувствително. По-значителни валежи са възможни около планините и в централните и източни райони.
В четвъртък все още ще превалява в Североизточна България, но до вечерта и там процесите ще стихнат. Ще духа умерен вятър от северозапад.

От петък до края на седмицата ще се установи слънчево време, с температури в интервала от 28 до 33 градуса.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.08.2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди