изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:57 EEST
ОЩЕ НОВИ ТРОТОАРИ В ТЕРВЕЛ    
ОбществоЗапочна ремонтът на поредния обект в Тервел, финансиран по Програма за развитие на селските райони, съобщиха от общината.


Ще бъдат демонтирани, а после изцяло подновени с нови тротоарни плочи двете тротоарни платна, които започват от музея и стигат до пресечката на главната улица "Хан Аспарух" с ул. "Климент Охридски". Общата площ на новите тротоари е 2 400 кв. м. За същия уличен участък е предвидена и подмяна на осветителите.
Приключва работата по друг участък от тротоари, чийто ремонт се финансира отново по Програма за развитие на селските райони - от пресечката на пътя за село Божан до портала на завод "Пластхим". Те се изпълняват също от тротоарни плочи, а общата площ на обекта е 2 150 кв.м. Приключват дейностите и по друг нов тротоар, този път изграден от бетонова настилка - по ул. "Цар Калоян" - от музея до околовръстния път за Силистра.
Общината започва подмяна и на уличното озеленяване по ул. "Хан Аспарух" - участък от ПГТО "Дочо михайлов" до сградата на Балканбанк. В началото на лятото паралелно с подготовката на основата за новите тротоари в този участък бяха изкоренени старите липови дървета. Причината за премахването им бе установено прогниване, вследствие на остаряване на корените на дърветата, което ги прави опасни. Сега общината закупува 40 броя чинари ще бъдат засадени в новооформените в тротоарите градинки. НДТ
 


Сходни връзки

ОЩЕ НОВИ ТРОТОАРИ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди