изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:03 EEST
Жертвите на автобуса-убиец от ”Тракия” станаха 9    
НовиниСлед повече от 50 дни борба за живот 46-годишната бургазлийка Албена Самуилова издъхна в пловдивската болница "Свети Георги". Тя беше най-тежко ранената в катастрофата на автобуса на АМ "Тракия" през юни. Така жертвите станаха 9. Осем души загинаха, а 10 бяха ранени, след като автобусът на фирма "Ентуртранс", пътуващ по линията София - Бургас, се преобърна в движение и се самозапали. На място загиват шест души – един мъж и пет жени, други двама починаха на път за болницата. Сред загиналите бяха говорителката на полицията в Стара Загора Йонка Георгиева и 14-годишно момиче.

Все още не е ясна причината за кървавия инцидент, тъй като не са готови сложните технически експертизи, които бяха назначени. Една от версиите е спукана гума.
Обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост е 43-годишният шофьор на автобуса Светослав Димитров. Първоначално той беше задържан, а след това освободен срещу парична гаранция от 5000 лева. След това обаче съдът я намали на 1000 лева, за да съответства на финансовото му състояние.

След катастрофата стана ясно, че фирма "Ентуртранс" е работила без разрешителни. Започнаха масови проверки на автобуси.

http://dnes.dir.bg

ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР

 


Сходни връзки

Жертвите на автобуса-убиец от ”Тракия” станаха 9 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.94 секунди