изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:23 EEST
ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ЖИВАКЪТ ПАДНА С НАД 13 ГРАДУСА    
НовиниСиноптиците обещават пак да се стопли, но постепенно и вятърът вече ще е от север-североизток

С нахлуването на северния вятър само за няколко часа термометърът свали стойностите с 13.5 градуса, показа статистиката на местната метеостанция. В сряда в Добрич е била измерена температура от 27.5 градуса, докато вчера през целия ден бе 14 градуса. Колкото и това да напомни за идващите есен и зима, се оказва, че не е бил най-студения 11 август. Най-студен според статистиката за последните 100 години този ден е бил през 1949 г., когато термометърът е показал 8.7 градуса, а най-горещ - през 1994 г., когато живакът е достигнал до 36 градуса. Сбъдна се и прогнозата за проливен дъжд. По данни на метеостанцията в Добрич вчера количеството на падналите валежи достигна 44 л на квадратен метър. Това доведе и до известни затруднения в областта и града, което наложи намесата на екипите на пожарната и Гражданска защита.
В няколко аварийно-спасителни дейности, предизвикани от дъжда и вятъра, участваха служители на областно звено „Пожарна безопасност и защита на населението”. Отстранени са две паднали дървета – В Тервел и по пътя между Тервел и село Божан. В ранните часове вчера е постъпило съобщение за наводнен приземен етаж в къща по ул. „Черно Море”. През деня са извършвани отводнителни дейности и в ЖК „Строител” и ул. „Осъм”.
 


Сходни връзки

ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ЖИВАКЪТ ПАДНА С НАД 13 ГРАДУСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди