изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:06 EEST
6 428 СОЦИАЛНО СЛАБИ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИ    
ОбществоОт днес до 2 август ще бъдат раздавани хранителни продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз, съобщиха от Областния съвет на БЧК в Добрич.


Безплатни храни ще получат 6 428 души. Право да такава помощ имат социално слаби, които са получавали целеви помощи за отопление през последния отоплителен сезон. За първи път хранителни продукти ще получат и майки-осиновителки, които през предходната година са получили помощи за отглеждане на дете до една година, както и майки, получили добавки за отглеждане на дете с увреждане.
Това е вторият транш помощи от интервенционните запаси на ЕС. Всеки социално слаб ще получи пакет с тегло 14.75 кг на стойност 22.58 лева, съдържащ брашно, ориз, консерва с лозови сарми, спагети, нишесте, грис и вафли. Майките ще получат храни за първия и втория транш с общо тегло 25 кг на стойност 41.56 лева.
Хранителните продукти в Добрич ще бъдат раздавани в пет пункта. Те се намират в храм „Света Троица”, клубовете на пенсионера по улиците "Дунав", "Отец Паисий", и "Брацигово" и в Детска ясла №4. Правоимащите майки ще получат помощите от последния пункт. НДТ  


 


Сходни връзки

6 428 СОЦИАЛНО СЛАБИ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди