изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:47 EEST
Самоубиец се блъсна в автобус с 46 пътници    
Новини55-годишен мъж, решил да се самоубие, рискува живота на още 46 души, след като заби колата си челно в автобус на пътя Калотина - София до Сливница. Инцидентът станал около 7.05 ч., когато самоубиецът навлязъл в насрещното движение със ситроена си и се блъснал в автобус на „Юнион Ивкони”, пътуващ от Испания за София с 43-ма пътници и трима шофьори. Водачът на колата е загинал на място, съобщиха от МВР, цитирани от БГНЕС и "Фокус". Четирима от пътниците в автобуса са с леки порезни рани.  Шофирал е 36-годишен мъж от Самоков, който също е леко пострадал.

 Пристигналите на мястото екипи на Бърза помощ и полицията са евакуирали хората през прозорците на автобуса, предаде Дарик радио. 
Спирачният път е повече от 20 метра.

От катастрофата автобусът е изгорял напълно, заедно с багажа на пътуващите. И те, и шофьорите са останали без документи. В районното управление на Сливница ще им бъдат издадени временни документи и ще бъде направена справка за самоличността им.

Самоубийство е вероятната причина за тежката катастрофа, коментира комисар Николай Николов, директор на ОД МВР-София.
 „Шофьорът на ситроена снощи е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище” (в София -б.р.), след което е отишъл във вилата си в Извор, там е взел автомобил и съобщил на съпругата си, че ще се самоубива с катастрофа. Този сигнал получаваме в 07.06 часа", добави той. Засега не е ясно какво е накарало мъжа да посегне на живота си.

От "Юнион Ивкони” са изпратили автобус, който ще превози пътниците.
Пред "Фокус" директорът на фирмата Ивайло Константинов коментира, че за почти 20 години не са имали такъв случай – катастрофа, при която самоубиец да тръгне срещу автобуса.
"Никой не е застрахован. Пътници всякакви има, сега пък вече и самоубийци щом взеха да се появяват, положението взе да се влошава очевидно", каза Константинов.
Той няма информация дали пътниците в автобуса са били с поставени колани за безопасност по време на пътуването.

От София към Сливница движението е спокойно, пътният участък е стеснен единствено около мястото на самия инцидент. Пътят е отклонен през Сливница.
Продължава разследването на катастрофата.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Самоубиец се блъсна в автобус с 46 пътници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди