изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:15 EEST
БЧК ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ФАЛШИВИ КАРТИЧКИ    
ЗдравеВ централата на БЧК е получен сигнал от граждани, че в София се продава благотворителна картичка в полза на деца, боледуващи от церебрална парализа, от името на Българския Червен кръст, Партньорската мрежа за благотворителност към БЧК, Обединената демократична коалиция-САЩ, Центъра за психически изследвания и Фондацията за деца с увреждания И АЗ МОГА, съобщи сайтът на милосърдната организация.


В Областния съвет на БЧК в Добрич пристигна информация за фалшивите картички, каза за НДТ директорът му д-р Артюн Еринозов.
От националния съвет на организацията обясняват, че в момента няма фондонабирателна кампания в полза деца с церебрална парализа, както и партньорски връзки с останалите организации, изписани на картичката, и не е предоставяла своето лого за подобна благотворителна акция. До момента БЧК е установил контакти с представители на Фондация за деца с увреждания И АЗ МОГА и Центъра за психологически изследвания, които категорично заявиха, че също не набират по този начин средства за своите цели. Вероятно разпространението на тази „благотворителна” картичка е дело на измамници или организирана група с престъпни намерения. БЧК ще сезира Софийската районна прокуратура и органите на МВР за незаконната продажба на тази картичка и ще предостави всички факти, с които разполага до момента. От организацията се обръщат към всички граждани за съдействие – да сигнализират на телефоните на пресцентъра за лица, разпространяващи фалшивата благотворителна картичка.
Апелираме хората да не се доверяват на такива "доброволци", призова д-р Еринозов. Той посочи, че БЧК по принцип организира кампании, свързани с различни празници - Великден, Цветница, Коледа и др., и че нейните доброволци са разпознаваеми. НДТ


 


Сходни връзки

БЧК ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ФАЛШИВИ КАРТИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.06 секунди