изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:31 EEST
ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ШАБЛА    
ЛюбопитноЗа първи път на 23 и 24 септември край Шабла ще бъде организиран Фестивал на хвърчилата, съобщи bspb-redbreasts.org.


Фестът е  посветен на редкия и емблематичен за района вид птица червеногушата гъска. Организатори са Българското дружество за защита на птиците и община Шабла.
Фестивалът ще включва състезания с хвърчила за малки и големи, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила, както и работилница за хвърчила на място. Съпътстващата програма също е доста богата – представления на детски танцови и театрални състави от района, екскурзии за наблюдение на птици, изложби на наградените произведения от международния фото-конкурс “Дивото”, Фотоваканция 2011 и конкурса за плакат на тема “Европейската екологичната мрежа НАТУРА 2000 – живот в хармония с природата”, коктейл бар с приятна музика и много други забавления при фара на нос Шабла и в сградата на Зеления образователен център в града. В проявата ще се представят талантливи деца от Шабла, Каварна, Добрич, както и от Румъния.
Организаторите очакват фестът да се превърне в традиционно ежегодно събитие, което да спомогне за добрия имидж на община Шабла и да послужи за реклама на екотуризма и устойчивото развитие на района. Фестивалът се организира в рамките на проект "Опазване на зимуващата популация на червеногушата гъска в България", финансиран по програма "Лайф +" на Европейския съюз и изпълняван от БДЗП в партньорство с Кралското дружество за защита на птиците /RSPB/ и Световния тръст за водолюбиви птици /WWT/–Великобритания, земеделска кооперация „Кирилови” ООД и ЛРД-Шабла. НДТ


 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди