изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:05 EEST
Наследник на Наполеон изкупува дългове у нас    
НовиниАко някой ден научите, че дължите пари на наследник на Наполеон Бонапарт, не се изненадвайте. Няма шега, няма измама! Двеста години след като френският император покори Европа, негов пряк наследник създава бизнес империя, в чиито граници попадна и България. Граф Николас Рене Колона Валевски инвестира у нас в един от най-печелившите бизнеси по време на икономическа криза - фирма за изкупуване и събиране на вземания. Валевски е сред акционерите в българската специализирана фирма “Макроадванс”.

Отделно потомъкът на Наполеон закупи и офис сграда в София на бул. “Г. М. Димитров”. Досега тя беше собственост на малтийската “Бриджкорп” и на “Алфа финанс холдинг”, където 50% от акциите държи бизнесменът и издател Иво Прокопиев. Въпреки че цената на сделката остава скрита, покупка на офис сграда в момента се смята за рискова инвестиция. По данни на различни консултантски компании в София стоят празни между 24% и 31% от наличните офис площи.

Николас Валевски има славата на един от най-успешните фонд мениджъри на Стария континент. Благородникът управлява чужди пари и постига впечатляваща доходност, далеч над средната за пазара. В България обаче той инвестира собствени средства.

Възходящата му кариера започва през 1993 г. като портфолио мениджър във френската банка “Креди Лионе”. През 1998 г. се присъединява към швейцарската финансова група “SYZ and CO” и поема управлението на фонд с активи от 1,3 млрд. евро. През 2006 г. основава в Лондон дружеството “Алкен асет мениджмънт”.

Бизнесът на граф Валевски в България бързо набира скорост. Към 31 декември 2010 г. “Макроадванс” е изкупила вземания за 1,56 млн. лв. Схемата е следната - дружеството се явява на търгове, които се организират най-често от банки, финансови институции и телекоми. Дълговете се продават обикновено на цена между 5% и 15% от сумата на вземането. Примерно ако е за 1 милион лева, то се продава между 50 000 и 150 000 лева.

После новият собственик на дълга започва операция по събиране на парите от задлъжнелите лица. Успешните играчи събират двойно над инвестираната сума във вземането.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Наследник на Наполеон изкупува дългове у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди