изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:25 EEST
Празник на свинския бут скара ГЕРБ и БСП в Елена    
Политика Финансирането на празника на еленския бут в Елена през октомври скара общински съветници от ГЕРБ и червения кмет Сашо Топалов. Скандалът се разразил на последната сесия на местния парламент, след като градоначалникът внесъл предложение за актуализация на бюджета и допълнително финансиране на четири дейности. За болницата кметът предложил от местната хазна да бъдат отпуснати 15 000 лв., за хосписа към здравното заведение - 5000 лв., за музея - 2000 лв., и 7000 лв. за празника на еленския бут, който всъщност е свински. Наречен е така заради града.

Шестимата съветници от ГЕРБ съзрели в действията на Сашо Топалов скрити предизборни намерения и гласували “въздържал се”. Местните парламентаристи дори разпространиха декларация към съгражданите си, в която са категорични, че празникът на местния деликатес трябва да се проведе с пари от спонсори.

“Циничен е начинът, по който се предлага да бъдат осигурени средствата за празника. Вместо поисканите от управителя на болницата 20 000 лв. кметът Топалов предлага 15 000 лв. поради липса на бюджет, а в същото време предвижда 7000 лв. за празника на еленския бут”, пише в декларацията.

“Огорчен съм от реакцията на въпросните общински съветници. През последната година общината многократно е помалагала на болницата. На няколко пъти са давани различни по размер суми. Освен това цяла зима отоплявахме здравното заведение за сметка на общината”, коментира Сашо Топалов. Градоначалникът е категоричен, че на предстоящата сесия през септември отново ще внесе за гласуване същото предложение. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Празник на свинския бут скара ГЕРБ и БСП в Елена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди