изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:35 EEST
ОБЛАСТ ДОБРИЧ - СРЕД ПЪРВИТЕ 10 В НАЦИОНАЛНА ЕКОИНИЦИАТИВА    
ЕкологияОбласт Добрич е сред първите 10 в страната присъединили се към националната екоинициатива на bTV "Да изчистим България за един ден". По този повод официално областният управител и кореспондент на националната медия в присъствието на служители на администрацията официално спуснаха флага на кампанията, който медията дари на администрацията.

Губернаторът Желязко Желязков сподели: "Включваме се в този мащабен обществен проект със съзнанието, че той може да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса, за да направим с общи усилия градовете и селата по-чисти, и нашия добруджански край по-привлекателен.
Считам, че акцент в кампанията на територията на нашата област трябва да бъде гражданската активност, ангажираност и непримиримост към нарушителите. И този процес на осъзната отговорност и повишаване на екологичната култура, трябва да е постоянен. Затова отново призовавам чрез медиите всички добруджанци, да решават своевременно възникнали локални проблеми, като организират инициативи, свързани с почистването. Нека всеки да намери своето място и заедно със съседите си, или с колегите на работното място, да инициира своя акция за почистване – пред фирмата, предприятието или междублоковото пространство. Надяваме се на нашия призив да откликнат училищата от областта, неправителствени организации и други структури". Желязков добави, че екотемата е не е нова за областна администрация Добрич, като допълни, че предстои да бъде активиран екопортал, който бе изграден през 2009 г. по пилотния проект "Зелената мрежа на Добруджа". Порталът ще бъде отворен за граждански екоинициативи и планирани акции за почистване в цялата област, като на него гражданите ще могат да подават и сигнали за наличие на нерегламентирани сметища.
От своя страна кореспондентът на медията Петромира Кирчева призова за повече съзнание от страна на всички, както и за активност и на 21 април догодина да изчистим страната си за един ден, а през останалите 364 дни в годината да я пазим чиста.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТ ДОБРИЧ - СРЕД ПЪРВИТЕ 10 В НАЦИОНАЛНА ЕКОИНИЦИАТИВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.28 секунди