изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:12 EEST
Невена Коканова убита след лекарска грешка    
НовиниФренски медици объркали диагнозата на актрисата, Августин Пейчинов искал да ги съди. Невена Коканова е можела да живее още, ако лекари не объркали диагнозата й, разкриха с потрес нейни близки. Легендарната актриса издъхна през 2000 г. след мъчително боледуване. Официалната диагноза не беше публикувана във вестниците, но в съсловието се знаеше, че Венчето е починала от злокачествено заболяване на белите дробове. Ракът бил в напреднала фаза, с много метастази, пише “България днес”.


Три години по-късно се оказва, че е имало начин Коканова да бъде спасена. Преждевременната й смърт е резултат на нелепа медицинска грешка, допусната в парижка онкологична клиника.

В средата на 1998 г. Невена за първи път се почувствала зле и отишла на преглед. Имала болки по цялото тяло, задух, често й причернявало пред очите. В Правителствена болница й направили кръвна картина, но не поставили диагноза.

По-късно близкият й приятел – милиардерът Августин Пейчинов я препратил в елитна френска болница. Там обявили диагнозата тумор в мозъка без разсейки по тялото. Започват веднага химиотерапия. На четвъртия месец Пейчинов дошъл да я види и видял, че тя гасне, а лекарите се карат какво лечение да назначат.

Двамата с невена взели първия самолет за България и отишли от летището право във Военна болница. Там лекарите с ужас установили, че френските им колеги били в грешка – туморът в мозъка бил разсейка от белия дроб.

Августин Пейчинов и неговите съратници още не могат да преглътнат грешката на парижките онколози. Говори се, че съсипаният от скръб милиардер възнамерявал да заведе дело срещу френската клиника за немарливост и престъпна небрежност. Роднините на Невена го разубедили, че ще се вдигне шум и ще се оскверни паметта на Невена./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Невена Коканова убита след лекарска грешка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди