изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:13 EEST
Летище София ще управлява летищен комплекс Балчик    
НовиниСофия /КРОСС/ Летище София ще експлоатацията, управлява и поддържа летищен комплекс „Балчик”, съобщават от правителствената пресслужба. Софийското летище, чиито принципал е Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, има достатъчно добър опит в управлението, което гарантира изпълнението на проекта. Това ще даде възможност в най-кратки срокове летище Балчик да започне да приема граждански въздухоплавателни средства.

В момента летищна площадка край морския град е неактивно военно летище. Промяната в предназначението му ще позволи подобряване на авиоуслугите по българското Черноморие. Летището е разположено на 800 м източно от кв. „Левски” на гр. Балчик върху площ от 4600 дка. Пистата за излитане и кацане (ПИК) е с размери 2500/60 м, циментобетонова настилка с ниска носимоспособност. Има възможност за удължаване в северна посока до 3500 м. Очакванията са, че летище Балчик ще поеме около 1/3 от полетите до Варна. С това ще се облекчи значително тежката транспортна ситуация в града, особено през лятото, тъй като централният поток от автобуси и коли към курортите на север в момента минава изцяло през града. 

Очаква се летище Балчик да обслужва туристи, ползващи въздушен транспорт за почивката си на северното Черноморие – Албена, Балчик, Кранево, Каварна.

 


Сходни връзки

Летище София ще управлява летищен комплекс Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди