изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:41 EEST
Спират практиката румънци да регистрират колите си в България    
По света

Под заглавие "Автомобилите-фантоми от България вече няма да избегнат данъците" румънският в. "Евениментул зилей", цитиран от БТА в сряда, съобщава, че румънците, които имат автомобили, регистрирани в България, ще могат да се движат с тях по румънските пътища само 90 дни в рамките на една година, след което ще бъдат задължени да ги узаконят в Румъния и да платят данъците им. Изданието посочва, че за тези автомобили не се плащат данъци нито в Румъния, нито в България.



Засега това е само предложение на хората на закона, пише "Евениментул зилей" и отбелязва, че румънските полицаи наричат тези автомобили "фантоми", защото не фигурират нито в техните компютри, нито в тези на българските им колеги. Вестникът посочва, че интерес към тези автомобили проявяват и българскитевласти. Още от миналата година се издирват 6000 такива автомобила, за които не се знае дали за тях са платени съответните данъци и такси.

В румънските регистри съществуват 18 375 автомобила с български регистрационни номера. Преброяването им е станало възможно след организирани съвместни акции на румънските и българските полицаи, пише "Евениментул зилей". Броят на узаконените автомобили с български номера стана възможен само вследствие на съвместните акции на служителите от пътна полиция в двете страни, отбелязва изданието.

В. "Ромъния либера" посочва три причини, поради които автомобилите трябва да "изгубят българския си паспорт". Шофьорите на тези коли не плащат данъци, автомобилите нямат застраховка в Румъния и са предпочитани от извършителите на престъпления, защото са по-трудни за проследяване, обобщава вестникът. "Ромъния либера" припомня, че солената такса за замърсяване на околната среда, която може да достигне няколко хиляди евро, накара много румънци да регистрират автомобилите си в България.

Вестникът информира още, че през първите шест месеца на годината броят на делата за нанесени щети вследствие на пътно-транспортни произшествия, предизвикани на територията на Румъния с автомобили, регистрирани в България, е нараснал с 31 процента спрямо същия период на миналата година, достигайки 1798 дела.

"Ромъния либера" уточнява, че предложението автомобилите, регистрирани в друга държава, да имат право да се движат по румънските пътища само 90 дни в рамките на една година, ще стигне скоро до масата на правителството, а след това ще бъде внесено и в парламента. Това предложение е уникално за ЕС, защото този проблем съществува само в Румъния, е заявил пред изданието началникът на Пътна полиция Лучиан Диница. http://www.mediapool.bg

НАД 10 000 РУМЪНЦИ КАРАТ НАШИ КОЛИ

КАТ ОТЧИТА ДВОЕН СКОК НА РЕГИСТРИРАНИ РУМЪНСКИ КОЛИ

Български роми с по 500 автомобила на калпак

 


Сходни връзки

Спират практиката румънци да регистрират колите си в България | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Спират практиката румънци да регистрират колите си в България
Автор: Anonymous да 2011-08-25 @ 08:24 EEST
krai na opashkite pred KAT
Спират практиката румънци да регистрират колите си в България
Автор: Anonymous да 2011-08-30 @ 11:25 EEST
МНОГО МИ СЕ ИСКА НЯКОЙ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ФАКТА , ЧЕ ОКОЛО КАТ Е МНОГО МРЪСНО.ВСЕКИ ДЕН СТОТИЦИ ХОРА СТОЯТ ПРЕД ТЕЗИ ОГРАДИ ЧАКАТ , КОНСУМИРАТ ,А НЯМА НИТО ЕДНА ПЕЙКА КЪДЕТО ДА СЕДНАТ НИТО КОШЧЕТА КЪДЕТО ДА СИ ИЗХВЪРЛЯТ БОКЛУЦИТЕ ! МИНЕТЕ ВЕЧЕР СЛЕД РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА КАТ И ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ОСТАВА , А НИКОЙ НЕ ПОЧИСТВА !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди