изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:36 EEST
АЛБЕНА ОТЧИТА УСПЕШНО ЛЯТО'2011    
ТуризъмИзключително добри са резултатите към края на активния сезон за туристическия комплекс Албена. Това сподели пред журналисти зам.-директорът по маркетинг Йовка Страшилова. Тя заяви, че на годишна база ръстът на туристите в комплекса тази година е 6 на сто спрямо миналата година. "Най-висок ръст имаме отбелязан за юни - 18 %, а през юли и август се запазиха нивата от миналата година, като легловата база бе заета 100 %" - каза Страшилова.

По националности най-висок ръст за това лято бележат немските туристи в Албена - 20 на сто спрямо миналата година. "От началото на годината досега гостите ни от Германия са реализирали 200 хил. нощувки, а самият брой на туристите от немски пазар е бил 22 хил. души. След тях по ръст в курорта тази година се нареждат туристите от Русия - 6 на сто повече, но пък техният относителен дял сред нашите гости е 20 на сто и са най-многобройни" - каза още Страшилова. 6 на сто повече са туристите от скандинавските държави, отчитат още от комплекса, както и двойно увеличение на гостите от Полша. Вече 10 хил. поляци са почивали в Албена, сочи още статистиката на курорта. До момента два пъти е надхвърлен прогнозният ръст на румънски пазар, добави още зам.-директорът по маркетинг. "Ние очаквахме 5 на сто повече да е ръстът на румънски пазар, а до момента той вече е 10 %" - коментира още Страшилова. Като цяло очакванията на мениджърския екип на курорта е за добър летен сезон, но приходите ще са с по-нисък ръст от този на реализираните нощувки.
От началото на септември комплексът предлага още по-атрактивни цени на ваканция, като те са с 20-25 на сто по-ниски от досегашните. Най-евтино излиза ол-инклузив почивка на база ол-инклузив в горна зона през септември - по 47 лв. на човек на ден. Който предпочита да е близо до морето, хотелите на първа линия в курорта предлагат пакети по същата формула за 55-60 лв. на човек на ден, добави Страшилова.  Курортът има записвания от немски туристи и хотелите му ще останат да работят до средата на октомври.
По традиция през септември много силно развит в Албена е и конгресният туризъм. Отново в Перлата на Черноморието ще се съберат рекламните агенции, с атрактивни цени са и СПА-комплексите, като оферта, предназначена за българи и румънци над 55 години, е на цена около 450 лв. на човек за 7-дневен пакет, в който освен СПА и релаксиращи процедури има включени и две екскурзии. НДТ

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТЧИТА УСПЕШНО ЛЯТО'2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди