изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:31 EEST
КИТАЙЦИ ИСКАТ ДА КУПУВАТ ДОБРУДЖАНСКО ЖИТО И ЛЮЦЕРНА    
КитайПредставители на китайската фирма “Тиенджин фарм култивейшън груп къмпани България” от провинция Тян Джин са проявили интерес и желание да купуват добруджанско жито и люцерна.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация, като уточняват, че един от собствениците на фирмата Лиу Чунюнг и негови колеги са имали среща с областния управител Жилязко Желязков в края на миналата седмица. В рамките на срещата Чунюнг е запознал губернатора с профила на фирмата, в която  работят 10 000 души, а годишният й оборот е 1,2 млрд. евро. Компанията се занимава също с винопроизводство и държи 10 % от винения пазар в Китай. Предметът на дейност включва още производство и продажба на селскостопанска продукция, изкупуване и търговия с пресни и преработени плодове, зеленчуци и други селскостопански продукти в страната и в чужбина, инженерингова дейност и други дейности в селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия, допълват от пресцентъра на администрацията. Китайските бизнесмени са заявили желание да изкупуват наша селскостопанска продукция, след направена обиколка в региона и срещи с арендатори. Китайските бизнесмени са останали изключително впечатлени от нивото на обработка на земеделските земи в Добруджа и съвременната техника на бизнеса в региона. При срещата си с Желязков те са добавили, че  дават добра оценка и на българското вино, което има добра репутация в родината им, но все още не се радва на висока реализация. И от двете страни е изразено желание за нови контакти и срещи и областният управител ги поканил, а чрез тях и други китайски фирми, проявяващи интерес към страната ни и региона, да инвестират в Добричка област или да бъде създадено съвместно българо-китайско дружество за преработка на земеделска продукция, допълват от администрацията.
 


Сходни връзки

КИТАЙЦИ ИСКАТ ДА КУПУВАТ ДОБРУДЖАНСКО ЖИТО И ЛЮЦЕРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди